Spring naar de content

Hillary Clinton: havik of icoon?

Hillary Clinton wordt door velen gezien als voorvechter van vrouwenrechten. Maar er zijn ook feministes die haar ongenadig bekritiseren. Wat kunnen vrouwen van haar verwachten als ze president wordt? ‘Het feminisme van Hillary Clinton is voor insiders only.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Ze was verbaasd over haar eigen emoties. Nichola Gutgold, hoogleraar communicatiewetenschappen aan Penn State University te Pennsylvania, huilde toen Hillary Clinton deze zomer werd aangewezen als presidentskandidaat tijdens de Democratische conventie. “Er speelde voortdurend één gedachte door mijn hoofd: als mijn moeder dit toch had kunnen meemaken.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gutgold heeft boeken geschreven met titels als Paving the Way for Madam President en Almost Madam President en ze weet het zeker: als Hillary Clinton president wordt, gaat dit veel veranderen voor vrouwen. “Een vrouwelijke president is zo’n rolmodel! Als Hillary wint, zal een hele generatie kinderen opgroeien met de gedachte dat het presidentschap een vrouwenbaan is.”

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen