Spring naar de content

Blijf van Frans Bauer af, stinkelite in je ivoren toren

Via de telex vernam ik dat Matthijs van Nieuwkerk pleit voor meer plebs en proleten op de treurbuis. Matthijs, die eruitziet als een meneer met een midlifecisis én een burnout die na het roken van een flinke pot crystal meth zo hard door een windtunnel rende dat zijn haarimplantaat en zijn fillers eruit knalden, geilde in zijn telsellshow bijna wekelijks op Britt Dekker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Van de blonde socialite – icoon der geëmancipeerde Nederlandse arbeidersklasse – hebben we sindsdien nooit meer iets vernomen dus die zal de politiek wel in zijn gegaan.

Ik vond het daarom merkwaardig dat ons aller Tijsje na de verkiezingsoverwinning van Trump wanhopig brulde dat Fransje Bauer maar het nieuwe gezicht van DWDD moest worden, of iets in die geest. Zijn mea culpa kwam erop neer dat hij en zijn babbelshow het contact met het lompenproletariaat, de traditionele aanhang van de VARA onder Marcel van Dam, Jan Nagel en Vera Keur, volledig kwijt waren geraakt. Terwijl dus maandenlang om duistere reden (wat in de kleedkamer van DWDD gebeurt, blijft in de kleedkamer van DWDD) Britt Dekker in zijn geteleviseerde Wehkamp-catalogus zat te ginnegappen!

Britt had het klootjesvolk wel even uitgelegd waarom Trump heeft gewonnen. Ik vond het daarom flauw van Tiësto om Frans Bauer naar voren te schuiven als de nieuwe Mister VARA. Ik heb Frans Bauer namelijk hoog zitten, net als ik Zanger Rinus hoog heb zitten, Beppie Kraft, André Hazes, Hepie & Hepie, Jan Boezeroen, Johnny Hoes, de Zangeres zonder Naam, Manke Nelis, Bolle Jan en de Twee Pinten. Ik ben opgegroeid nabij de grens met Duitsland en in dier voege groot geworden met Duitse schlagers: Heino, Freddy Beck, Freddy Quinn, Heintje en later Wolf Biermann. Sterker nog: ik bezocht een keer of tien het Schlagerfestival in de Rodahal te Kerkrade, georganiseerd door de onvergetelijke Harry Thomas (dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn). Even wat Wikipedia voor de volledigheid:

In 1969 nam Harry Thomas een single op, getiteld Ik ben een homo. De plaat werd uitgebracht op het platenlabel Delta. Eind 1969 trad hij naar voren als voorzitter van de Nederlandse Homofielen Partij, die streefde naar wettelijke erkenning van ‘homofiele’ relaties. In mei 1970 kondigde hij aan dat de relatie tussen hem en zijn vriend eind juni zou worden ingezegend in een Rooms-katholieke eucharistieviering. In 1991 overleed Thomas op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Door zijn zwaarlijvigheid kampte hij al jaren met gezondheidsproblemen.

U ziet: ik is een kenner van het levenslied. Daarom nodig ik eerder deze week ter gelegenheid van mijn veertigste verjaardag alweer, de Rotterdamse volkszanger Pierre van Duijl uit voor de knalfuif op mijn Algarviaanse landgoed. Hier het bewijs.
Als u nog steeds niet overtuigd bent van mijn volkse karakter, moet u mijn Villa Jagtlust-kanaaltje maar even bewonderen.

Overigens besteedde Van Nieuwkerk een paar minuten na zijn wanhoopskreet ruim aandacht aan de hagiografie van Frans Timmermans. De Europeaan, zoals het gedrocht heet dat geheel betaald is door de VARA, de NPS en de EU, geeft precies aan waar het mis is gegaan tussen het volk en de elite. Ook al laat je de volgevreten eurocraat nog tien keer in zijn confectiepak hossen tussen uitgeteerde mijnwerkers in het stadion van Roda JC.

Nou wil het geval dat ik een veel betere kandidaat heb als opvolger van Matthijs: Samantha ‘Barbie’ Van der Plas-de Jong. Een hedendaagse Mata Hari! Ze schreef van de week op haar FB-wandje:

Ik zal het nog een keer uitlegge: ik hou van nagels. Van wimpers. Van lang blond haar, van volle lippen, van geen rimpels in me voorhoofd en van een slanke taille in combinatie met grote tieten en dan bedoel ik pornotieten. Ik heb dat allemaal van mezelf niet. Dus ik koop dat. Ik word er oprecht blij van als ik dan naar mezelf kijk. Het gaat er hier om dat IK er blij van word. En niet wat ANDEREN daarvan vinde. En het is al helemaal vreemd dat anderen me op gaan dragen wat te doen -alleen maar omdat zij dat anders zien. Het is MIJN lijf, MIJN leven, het zijn MIJN kinderen die er naar moeten kijke.’

En ik heb meteen een leuke tip voor Barbie, ter aankondiging van haar machtsovername bij de Wereld Draait Door. Aangezien ze toch al haar ledematen en organen op Martkplaats heeft gekocht, zou ze er goed te doen haar voorbips te laten vervangen door een speenvarkenvagijn. Lekker strak want daar houdt de elite van. Goed, mijn hyperbole metafoor is wat kort door de bocht maar de boodschap moge duidelijk zijn: blijf met je poten van Frans Bauer af, stinkelite in je ivoren toren.

Het is dus niet dat ik koketteer met camp. Mijn volkse inborst is oprecht. Terwijl ik hartstikke elitair ben! De vermeende discrepantie en dichotomie tussen elite en plebs, zoals verondersteld door Matthijs van Nieuwkerk, bestaat helemaal niet want ik heb die muur geslecht.