Spring naar de content

Zien: Jennifer Aniston voert strijd tegen de roddelpers

Afgelopen zomer had actrice Jennifer Aniston er opeens genoeg van: ze werd continu belaagd door paparazzi en elke stap die ze deed was voer voor de roddelpers. Daarnaast werd er volgens Aniston een verkeerd beeld geschetst van vrouwen. Genoeg reden voor de voormalige Friends-actrice om haar ergernissen te uiten middels een ingezonden brief. Afgelopen woensdag schoof ze aan bij de talkshow van Ellen DeGeneres en deed ze nogmaals haar zegje over de verwerpelijke tabloidpers. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Aniston schreef haar betoog afgelopen zomer, naar aanleiding van een zoveelste achtervolging door paparazzi: “We werden lastiggevallen door een eng soort menigte”, vertelt de actrice aan Ellen. “Ik wist niet wat er gebeurde. Ik bleef maar denken: ‘Loopt Kim Kardashian achter me of zo? Dit is heel erg vreemd.’ En toen bleek dat er weer een zoveelste prachtige foto van mij werd gemaakt, een foto van mij met een cirkel rond mijn buik en een pijl die ernaar wijst. Ik had er gewoon genoeg van.”

In het ingezonden stuk liet ze onder andere weten geen aandacht te willen schenken aan de roddelpers en zelf ook niet aan sociale media doet. Toch wilde ze met het stuk bijdragen aan een discussie die wat haar betreft gevoerd moet blijven worden. “Als ik een voorbeeld ben voor sommige mensen, dan ben ik natuurlijk ook een voorbeeld voor de lens waardoor wij naar onze samenleving kijken. Hoe we naar onze moeders, dochters, zusters, vrouwen, vriendinnen en collega’s kijken. De objectivering en druk waar we vrouwen mee opzadelen is absurd en verontrustend. De manier waarop ik word geportretteerd door de media is simpelweg een spiegel van hoe wij vrouwen over het algemeen zien en neerzetten. Wij meten met een soort kromgetrokken schoonheidsideaal.”

Lees hier het hele ingezonden stuk op de website van The Huffington Post.