Spring naar de content

Amazon maakt duidelijk: the future is now

Nog voordat 2017 aanbrak, maakte postgigant Amazon grootse plannen bekend voor het nieuwe jaar. The future is now, is de conclusie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Amazon is al enige tijd aan het experimenteren met het bezorgen van pakketjes via drones, een ambitieus project dat in Groot-Brittanië getest wordt. Het is nog lang niet duidelijk wanneer we de eerste pakketjes die via drones bezorgd worden kunnen verwachten, maar ondertussen maakt Amazon haar plannen nóg een klein beetje futuristischer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Want naast dat leger van bezorgdrones heeft het bedrijf nu ook een patent ingediend voor een heus ‘vliegend pakhuis’ dat de volledige bevoorrading van een evenement voor zijn rekening kan nemen. Uiteraard zullen deze ongetwijfeld dure operaties niet overal ingezet worden, denk bijvoorbeeld aan het voorzien van etenswaren tijdens een groot sportevenement of de bevoorrading van festivals.

Verder is er niet al te veel bekend over het aanvragen van het patent, maar een ding is zeker: het zal nog wel eventjes duren voordat ons al overvolle luchtruim een veelvoud aan postbode-drones te verwerken krijgt. De tests die nu gedaan zijn, worden ernstig gehinderd door het gewicht van het pakketje en de geringe batterijduur van de drone, waardoor er nu slechts een radius van 30 minuten met een maximaal gewicht van 2 kilo mogelijk is.

Een ander puntje op de agenda is wellicht de veiligheid van de dronepakketjes. Het lijkt potentieel vrij lucratief om een drone (om nog maar niet te spreken over hierboven benoemd luchtbevoorradingsschip) neer te halen en er met de inhoud van het pakket vandoor te gaan. Het bedenkelijke beroep van luchtpiraat kan in de toekomst dus wel eens een flinke vlucht gaan nemen.

Onderwerpen