Spring naar de content
bron: Screenshot Pauw

Terugkijken: vissen met Jeroen Pauw naar de handtekening van Joop Munsterman

In Pauw vervolgt voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zijn mediatournee ter promotie van zijn boek Rood Bloed over zijn periode aan het roer bij de voetbalclub. Hij krijgt de publiciteit niet cadeau aan tafel bij Jeroen Pauw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Munsterman is bijna 11 jaar voorzitter van FC Twente. Die periode start met een op het laatst afgewend faillissement en kent zijn hoogtepunt met het kampioenschap in 2010. Het Munsterman-era eindigt wanneer blijkt dat zijn beleid de club grote financiële problemen heeft gebracht. Na zijn vrijwillige vertrek op 1 april 2015 vallen aan de lopende band lijken uit de financiële kast van FC Twente.

In Pauw erkent Munsterman dat hij met zijn bestuur te ver is gegaan om Twente aan de top te houden. “Na het kampioenschap werd de club publiek bezit met een bepaald verwachtingspatroon. Dat had ik beter moeten managen.”

Handtekening

Al draait het gesprek na de eerste plichtplegingen honderdtachtig graden wanneer de financiële constructie met de Maltese investeringsmaatschappij Doyen Group ter sprake komt. In een van de contracten tussen Doyen en FC Twente zou, volgens de strafeis van de KNVB in 2016, een bepaald lid voor de voetbalbond geheim zijn gehouden. Nonsens, vindt Munsterman. “Ik kende dat addendum niet. FC Twente ook niet en Doyen ook niet. Mijn handtekening staat eronder, maar ik herinner me niet dit contract te hebben getekend.”

“Waarom bent u dan geen rechtszaak begonnen?” vraagt presentator Jeroen Pauw. Dat kan zo zijn, vindt Munsterman, maar hij was al vertrokken bij de club toen het document boven water kwam. Een makkelijke reactie, vindt Pauw. De oud-voorzitter trekt ook de echtheid van het document in twijfel: “Mijn handtekening staat eronder, maar dat document is gelekt door Football Leaks, een criminele website die Doyen ermee heeft proberen af te persen.”

Meer krijgt de kijker niet te horen over de deal. Joop Munsterman blijft – hoe lang Pauw ook vist – hetzelfde riedeltje herhalen.

Het gehele fragment is hieronder te zien.