Spring naar de content
bron: paul tolenaar

Astrid Holleeder: ‘Ik zei altijd tegen mijn moeder: je had Willem bij de geboorte dood moeten bijten’

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Bij Teun van de Keuken, Sonja Barend en Astrid Holleeder is dat een kruis. Ze schreven er alle drie een boek over. Een zeer openhartig gesprek over het buitenhangen van de vuile was, de loyaliteit aan hun ouders en de pijnlijkste momenten uit hun familiegeschiedenis. Astrid Holleeder, huilend: ‘Ik heb mijn eigen broer verraden...’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nathalie Huigsloot

De locatie van het interview blijft tot op het allerlaatste moment geheim. Over het uiterlijk van Astrid Holleeder mogen absoluut geen uitspraken worden gedaan. Sinds ze naar buiten heeft gebracht dat zij haar broer Willen Holleeder verantwoordelijk acht voor tenminste zes liquidaties (waaronder mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout die met zus Sonja trouwde, Willem Endstra, John Mieremet, en Thomas van der Bijl) is ze haar leven niet meer zeker. Als ze naar buiten gaat, draagt ze een kogelwerend vest, een helm en een keelbeschermer. Haar broer zou, ondanks dat hij in de zwaarbeveiligde EBI zit, al opdracht hebben gegeven zijn beide zussen Sonja en Astrid als wraak voor hun verraad te vermoorden. Astrid als eerste.

Als iedereen op de geheime locatie heeft plaatsgenomen, komt een lange, jong en vrolijk-ogende, aantrekkelijke vrouw binnen. Ze begroet Sonja Barend en Teun van de Keuken hartelijk. Ze heeft hun beider boeken (Mij zie je nooit meer terug en Goed volk) nauwkeurig bestudeerd. ‘Wij komen uit dezelfde buurt, hè,’ zegt ze met licht Amsterdams accent tegen Teun.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap