Spring naar de content

7 persmomentjes waarin Mugabe’s dictatorschap er even niet toe deed

Robert Mugabe, president van Zimbabwe, is onder huisarrest geplaatst door het leger van zijn land.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Het zit de 93-jarige politicus niet mee. Eind oktober trok de Wereldgezondheidsorganisatie zijn benoeming tot goodwill-ambassadeur nog in: Robert Mugabe was met zijn dictatoriale bewind en eindeloze mensenrechtenschendingen toch niet de juiste kandidaat.

Mugabe heeft over de drie decennia dat hij president is nogal wat kritiek over zich heen gekregen. Maar zijn dertig jaar lange dictatorschap en mensenrechtenschending weerhouden wereldleiders er niet van om toch een vriendelijk kiekje met de president te maken. Een affront aan het adres van de dictatoriale handdruk en politieke schijn in 7 foto’s. Opdat we niet vergeten hoe Mugabe zich liet fêteren.

Mugabe
2003 – De premier ontmoet Kofi Annan, toentertijd secretaris-generaal van de VN. Beeld: ANP.
1986 – Een jaar voor zijn aanstelling als president ontmoet hij de Cubaanse president Fidel Castro in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Beeld: ANP.

 

1989 – Konigin Beatrix ontvangt Mugabe op Huis ten Bosch met een hartelijke glimlach en een ietwat afstandelijke houding. Beeld: ANP.

 

2017 – Robert Mugabe met de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma tijdens de tweede editie van de South Africa-Zimbabwe Bi-National Commission. Beeld: ANP.

 

 

1998 – Een vriendelijke ontmoeting met de voormalig president van Frankrijk Jaques Chirac. Beeld: ANP.

 

1995 – De Zimbabwaanse leider en voormalig President van de Verenigde Staten Bill Clinton, bij het Witte Huis. Beeld: ANP.

 

1999 – Samen met de toenmalig Zuid-Afrikaanse President Nelson Mandela en Sam Nujoma, de president van Namibië. Beeld: ANP

Onderwerpen