Spring naar de content

Recensie: Bestsellerboy van Mano Bouzamour

Onstuimig kwam Mano Bouzamour vijf jaar geleden de letteren binnengestormd. Zijn debuutroman De belofte van Pisa werd twintigmaal herdrukt, een verfilming is in de maak. Bouzamour was binnen no time een lieveling in de media. De tweede roman liet intussen op zich wachten. Hooggespannen verwachtingen, het hoofdstedelijke uitgaansleven, writer’s block – het hielp allemaal niet mee, zo valt te lezen in Bestsellerboy, dat dan toch is verschenen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

BestsellerboyIn deze roman doet Bouzamour uit de doeken hoe hij (of zijn alter ego Mohamed) door de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap wordt uitgekotst na verschijning van zijn debuut, vanwege de ‘gore seksscènes en het gespot met het geloof’.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Uitgekotst en opgehemeld

Dit weerhoudt de schrijver er niet van het in dit boek allemaal nog eens dunnetjes over te doen. Met een prikkelende combinatie van zelfoverschatting en zelfspot schetst Bouzamour zijn entree in de letteren, zijn ervaringen met uitgever Mai Spijkers, zijn talloze avonturen met alle meisjes die zich spontaan aan zijn voeten werpen. Dit alles volgens het weinig verheffende literaire credo: “Ik geloof in mezelf, in supergeile seks en in goede actie. Ik zweer bij die heilige drie-eenheid.”

Mano Bouzamour
Bestsellerboy
Prometheus
€19,99

Onderwerpen