Spring naar de content
bron: Instagram

Vrijwel naakt tussen je bruiloftsgasten: Naked wedding jumpsuit

Alexandra Besuijen neemt op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze Appetiquette, blote bruidsjurken en hondenregenjassen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

‘Waarom appt ie nou niet even terug?’ riep mijn vriendin vertwijfeld uit. ‘We zaten midden in een gesprek! Als je aan het bellen bent, hang je toch ook niet zomaar op?’ Daar had zij een punt, al was niet iedereen het met haar eens. Volgens de barman was het onzin: bellen was heel iets anders dan appen. De dames aan de andere kant van de bar vonden van niet: het is gewoon onbeleefd om midden in een chat op te houden.

Heb geduld

Dat brengt ons op de etiquette van het whatsappen, de appiquette zo u wil. Mag je midden in een chat ophouden zonder uitleg? Eh…..nee. Lijkt me niet. Als het je niet uitkomt, of je wil er even over nadenken, zég dat dan. Maar zeg niet niks. Onbeschoft.
Als je iemand een app stuurt en je ziet dat die gelezen is (twee blauwe vinkjes), moet diegene je dan direct antwoorden? Wederom nee. Hoe graag je ook een antwoord wil, jíj appt en het kan die ander wel eens helemaal niet uitkomen stante pede te antwoorden. Dus heb geduld.

Is het ook onbeschoft om op sommige appjes helemaal niet te antwoorden? Hmmmm…. *peinzend aan denkbeeldige sik trekt* Dat hangt er helemaal vanaf. Is het iemand die je niet ziet zitten en die je constant lastig valt? Die kun je dan maar beter blokkeren. Is het je moeder met het zoveelste l*lverhaal over d’r buurvrouws neef en die z’n hondje, tja…toch maar even iets terugzeggen (en nee, ik heb het niet over míjn moeder. Daarmee chat ik via Wordfeud over grote, wereldse zaken. Nee écht…). Maar anders gewoon even terugappen en zeggen dat het nu even niet uitkomt of zoiets. Netjes.

Mag je iemand confronteren met de tijd waarop hij/zij het laatst online geweest is? Nee. Eigenlijk niet. Maar ik doe het soms wel. Als je leuke meneer bijvoorbeeld appt dat ie om één uur gaat slapen en je ziet de volgende dag dat ie om kwart over vijf nog actief was. MET WIE DAN? Dat wil je dan weten. Toch? Maar eerlijk gezegd, het is jouw zaak niet. Als je iemand de hele tijd tekst en uitleg vraagt, gaat ie uiteindelijk die optie uitschakelen en ga je je nog meer dingen afvragen. Niet doen dus.
Moet je altijd correct Nederlands gebruiken of mag je ook ‘na’ en ‘ma’ zeggen in plaats van ‘naar’ of ‘maar’ of ‘vanaaf’ in plaats van ‘vanavond’? Laat ik het zo zeggen: als je mijn vriend wil blijven, dan volstrekt niet! Als je twee extra letters typen al teveel moeite vindt, laat de rest dan ook maar.

Als je twee extra letters typen al teveel moeite vindt, laat de rest dan ook maar

En emojis? Jaaaaa! Des te meer des te fijner! Voor mijn part hele zinnen! Emojis zijn de beste uitvinding sinds gesneden brood! Wat een grappige dingetjes! Dus leef je uit als de toon niet al te zakelijk hoeft te zijn of die ander een totale zuurpruim is.

‘En waarom geeft ie geen antwoord op al mijn vragen?’ vroeg mijn vriendin ook nog. ‘Ik vraag drie dingen en hij geeft steeds maar op twee antwoord…’ Maar daar kan ik niks zinnigs over zeggen. Het is een man. Nuff said.


Blote bruid

Hoewel ik wel eens ten huwelijk ben gevraagd – meerdere keren zelfs en door diverse heren – is het er nooit van gekomen. Helemaal niet erg, want ik ben geen wedding material, maar ėén ding had ik toch wel eens mee willen maken: zo’n suikertaart van een bruidsjurk! Met een sleep en een corset en een sluier en een oogverblindend decolleté. Helemaal niet mijn stijl, maar voor één dag helemaal over de top Mary Borsato gaan, lijkt me echt een avontuur. Het zal er nooit van komen.
Maar stel, stél, dat het tóch zo ver zou komen, zou ik in elk geval niet meegaan met de nieuwste trend in bruidsmodeland: the naked wedding jumpsuit. Het is nog net geen bodypaint, maar het scheelt niet veel: een doorschijnende bodysuit met strategisch geplaatste stukjes kant. Sinds de Spaanse actrice Cristina Pedroche (nee, ik ken d’r ook niet) zich ermee op Instagram vertoonde, een regelrechte hit.
Je moet er toch niet aan denken!
De hele dag vrijwel naakt tussen je bruiloftsgasten, de trouwambtenaar, je ome Kees en de jongens van de catering! Wie wil dat?!?!
Hoeveel maanden van tevoren moet je dan niet beginnen met diëten, tonen, sculpten, harsen, bruinen en weet ik veel wat? En dan de hele huwelijksdag je buik inhouden? Pfffffffffffff!
Maar hoe dan ook, hier Pronovias | Wedding dresses and Cocktail dresses is ie te koop voor de exhibitionistische durfals onder ons. Ik zou wel voor de zekerheid een naaisetje meenemen…

Christina Pedroche. Beeld: Instagram

Droge hond

Nu de herfst er weer aankomt, halen we de regenjassen en paraplu’s maar weer uit de kast voor die ferme boswandeling in de stromende regen. Maar hondje dan? Moet die dan maar nat worden en straks thuis lekker stinkend opdrogen? Natuurlijk niet! Hondenregenjasje to the rescue!

Zowel H&M als de Hema hebben fijne regenmanteltjes voor Takkie en Bello in verschillende maten voor weinig. Het staat een beetje suf, maar een droog ruggetje is ook wat waard.

Bij de Hema kun je er ook nog voor je kind een bijpassend regenjasje bij kopen. Helaas weer eens niet in grotemensenmaat, net zoals die fijne regenbooglaarzen die ze hebben?. Ik wil ook een gele jas met sterretjes! En regenbooglaarzen!
Volgens de folder zijn de jasjes ook geschikt voor ‘grote katten’, maar ik zie het mijn jongens nog niet dragen. Die doen wat alle katten doen als het regent: lekker binnen op de bank liggen snurken. Fuck de regen!

Beeld: