Spring naar de content
bron: ANP

Hoe IOTA en Ethereum de koelkast naar de 21ste eeuw brengen

De opkomst van cryptocurrency kan niemand ontgaan zijn. Voorheen alleen gebruikt door computernerds, worden digitale munten steeds vaker voor dagelijkse transacties gebruikt. Veiligheid is daarbij van essentieel belang. Talloze bedrijven werken hieraan, maar IOTA is een leidende speler.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De ambities van het bedrijf doen denken aan Ethereum, het platform dat mede is opgezet door Vitalik Buterin. De oprichter van IOTA, Dominik Schiener, kan daarom het beste kijken naar deze concurrent.

De discipline van Vitalik Buterin

Vitalik Buterin heeft zich opgewerkt van Russische immigrant tot een van de meest belangrijkste programmeurs van het moment. Hoe wist hij zover te komen? Hij was op het juiste moment op de juiste plek: het ontstaan van cryptocurrency werd door Buterin met groeiende interesse gevolgd. Hij besloot om zijn expertise en kennis te gebruiken om voor Bitcoin Magazine te schrijven: het enige magazine dat zich volledig op cryptovaluta richtte.

Na een aantal jaar als vaste schrijver bij Bitcoin Magazine, werd Buterin een van de oprichters van Ethereum. Dit digitale platform biedt zogeheten smart contracts aan: kleine programma’s die volledig zijn beschermd tegen fraude, censuur en inmenging van derden. Hiermee wordt volledige veiligheid gegarandeerd: van essentieel belang voor cryptovaluta. Het doel van Ethereum is een goede integratie van cryptovaluta in het dagelijks leven.

Buterin wilde een platform creëren dat beter en veiliger zou functioneren. Uiteindelijk moet Ethereum ervoor zorgen dat cryptocurrency veel beter kan integreren in het dagelijks leven. Deze aanpak vindt nu navolging: ook de oprichter van IOTA, Dominik Schiener, richt nu alle pijlen op veiligheid.

De toekomst van IOTA

Ethereum is een platform dat vooral is opgericht met veiligheid in gedachten. Hetzelfde geldt voor IOTA. Deze technologie moet er namelijk voor zorgen dat The Internet of Things op een veilige en vertrouwde manier gebruikt kan worden. Dit is de toekomst van het internet waarbij huishoudelijke apparatuur op het internet wordt aangesloten, zoals koelkasten, kledingkasten, fitnessapparaten en wekkers. Veiligheid is daarbij van cruciaal belang: transacties voor verse producten mogen niet worden gehackt. IOTA wil deze veiligheid bieden, of dit ook gaat lukken is de hamvraag.

Onderwerpen