Spring naar de content
bron: ANP

Yep, Michiel Romeyn is terug: ‘Alsof ik bij het Songfestival zit’

Terug van weggeweest op de Nederlandse buis, kreeg Michiel Romeyn carte blanche van Comedy Central voor een nieuw komisch programma. Gisteren was de eerste en voorlopig enige aflevering van deze nieuwe comedyshow Yep! te zien. Tot zover dus maar één aflevering, gaan we meer zien?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annemijn van Langeveld

Mocht het de kijker niet liggen, dan wordt er ook niet meer gemaakt, dat werd van tevoren bekendgemaakt. Romeyn riep de kijker dan ook op: ‘Roep als je er meer van wilt’. De reacties op Twitter lopen uiteen: van ‘dit mag een vervolg krijgen’ tot ‘waar kijk ik nou naar?’ Wat Romeyn zelf van de reacties vond? “Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn met de reacties. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ook niet allemaal precies weet, hoor. Ik zit namelijk in Spanje. Ik heb het dus nog niet allemaal gelezen.”

‘Kapitein van mijn eigen schip’

Het programma werd geregisseerd door Max Porcelijn. Romeyn en Porcelijn kregen de ruimte om het programma naar hun eigen hand te zetten. “Ik ben wel echt gewend om kapitein te zijn van mijn eigen schip. Ik weet ook wel hoe ik een programma moet maken, dat durf ik wel te zeggen. Mijn inziens werd het weer eens tijd voor iets lolligs op tv. Ik had daarbij echt een zinderende behoefte om weer eens wat te maken. Ik hou van dingen maken, niet van het uitvoeren van dingen die voor mij verzonnen zijn.  Jeroen Koopman, producent van NewBe, die zei ‘nou maak maar eens wat’. Hij heeft er zijn geld ingestoken. Samen met Max Porcelijn heb ik het toen in elkaar lopen frunsen, daarin had ik echt een maatje. Zonder maatje had ik het ook niet gekund!”

Of er nu vervolgafleveringen komen, is nog steeds de vraag, ook voor Romeyn. “Het is alsof ik bij het Songfestival zit, of de Voice. Mensen mogelijk namelijk op me stemmen of ze me nou vaker op tv willen zien of niet. Ik hoop echt dat ik door mag en dat niemand denkt ‘weg met die lul’. Het is een beetje alsof Van Velzen nog moet omdraaien met z’n stoel, dat hij nog even op de knop moet drukken. Ik heb zelf onwijs zitten vitten op al die netmanagers, dus ik ben bang dat het daar niet meer gaat lukken”, voegt Romeyn er lachend aan toe.

“Ik hoop echt dat ik door mag en dat niemand denkt ‘weg met die lul’”

De aflevering die gisteren om 21:30 op Comedy Central te zien was, bestond uit verschillende scenes. Van een scene in een weiland tot het bezoek van Bruce Springsteen aan een mevrouw in een rijtjeshuis, in totaal kwamen zeven verschillende scenes aan bod. Romeyn vergelijkt deze opbouw zelf met een supermarkt. “Dat ziet er goed uit, zijn er nog meer smaken van? Dat is het hele uitgangspunt van het programma.” Voor Romeyn waren deze zeven scenes niet genoeg, maar of we meer scenes gaan zien, is aan de kijker.