Spring naar de content
bron: Beeld: ANP

Zelfportret: Anne Fleur Dekker

Anne Fleur Dekker (Blaricum, 1994) is opiniemaker en publicist. Tot 2017 werkte ze voor GroenLinks in Hilversum. We onderwerpen haar aan een ‘zelfportret’: een serie vragen, gebaseerd op de beroemde questionnaire van Marcel Proust.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Wat is uw huidige gemoedstoestand?
Die is prima. Ik heb lang in doodsangst geleefd door bedreigingen. Nu zit ik weer goed in m’n vel. (Dekker dook in 2017 tijdelijk onder wegens bedreigingen, na kritiek op Geert Wilders en Thierry Baudet – KvV.)

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wie zijn uw helden?
Ik heb weleens gezegd dat ik later een kruising wil zijn tussen Eva Jinek en Maarten van Rossem; iemand die scherp is en het debat niet schuwt, en tegelijkertijd z’n feiten klaar heeft liggen en lak heeft aan anderen. Maar echte helden? Die heb ik niet.

Lijkt u op uw moeder?
Ja. Ze is creatief, open en eigenwijs. Ze zegt dat ik tegenwoordig ook qua uiterlijk op haar lijk.

Lijkt u op uw vader?
Dat recalcitrante heb ik van hem.

Wat zijn uw dagdromen?
Ik was met mijn vriend op vakantie in Normandië en zag een boerderij op een heuvel. Toen dacht ik: hier wil ik wonen, en alleen nog maar boeken schrijven.

Wat is uw grootste angst?
Om bang te zijn.

Bidt u weleens?
Weleens ja, als ik zenuwachtig ben voor iets. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Gelooft u in God?
Meestal niet. Er is zoveel shit in de wereld. Maar als iets heel goed gaat, dan denk ik soms: dit kán haast niet uit mezelf komen.

Heeft u weleens een mystieke ervaring gehad?
Daar ben ik te nuchter voor, al heb ik wel ’ns glaasje gedraaid met vriendinnen. Dat glaasje beweeg je natuurlijk zelf, onbewust.

Bent u aantrekkelijk?
Dat schijnt, ja. Ik krijg veel flirterige berichtjes en e-mails van mannen. Van ‘ik vind je heel knap en slim’ tot en met dickpics. Ik vind mezelf niet lelijk.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.