Spring naar de content
bron: Beeld:ANP

Bella Hadid te mager? Het is niet goed of het deugt niet

Alexandra Besuijen neemt wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze de koelkast van Bella Hadid, DJ Don Duck  en Sexy Idris.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Bella’s koelkast

Tergend, die foto’s van papierdunne modellenmeisjes die poseren met gigantische pizzapunten en driedubbele cheeseburgers. Onderliggende boodschap: ik eet normaal, hoor, misschien nog wel meer dan jullie. Ik ben gewoon van mezelf zo dun! Yeah right. (Daar is trouwens een leuk Instagramaccount van: #youdidnoteatthat )

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In werkelijkheid nemen ze niet meer tot zich dan een stronkje rauwe boerenkool en vijf rozijnen. En een pakje mentholsigaretten per dag om hun slechte hongeradem te maskeren en hun eetlust te bedwingen. En dan laten we die aan sadisme grenzende boot camp-sessies met hun personal trainers nog buiten beschouwing. En maar net doen alsof ze er geen moeite voor hoeven doen.

Maar ja, ze moeten wel, want concurrentie is moordend en de kritiek die ze regelmatig over zich heen krijgen is genadeloos. Want ondanks verwoede pogingen van overheden en artsen om te anorectische modellen te weren, is een ‘gezond gewicht’ nog steeds het fashionequivalent van ‘moddervet’. Geen ontwerper die je dan nog in zijn show wil, behalve misschien eenmalig om wat kudo’s te scoren bij het kritische publiek.

Neem die arme Bella Hadid. Heeft ze zich weken afgebeuld, op houtjes gebeten, gebruind, gewaxt, gescrubd, geweetikwatveeld voor de doorpassessie bij Victoria Secret, worden de foto’s ervan die ze er trots op haar Instagramaccount plaatste, onmiddellijk afgeserveerd door haar volgers wegens ‘te mager’. Ze moest maar eens ‘meer ribbetjes eten’, dan ‘hoeven wij niet tegen de jouwe aan te kijken’. Vriendelijk.

Terwijl, ik zweer je, dat als ze ook maar een half onsje meer vet op haar lijf had gehad, de fat shaming niet van de lucht zou zijn. Het is namelijk niet goed of het deugt niet.

Bella liet zich niet kennen en wist te melden dat ‘elk lichaam anders is’ – o ja joh? – en toonde van de weeromstuit een foto van haar propvol gestouwde koelkast. Pffffff!

In elk geval blijk ik meer gemeen te hebben met Bella dan ik ooit had durven dromen. We houden allebei van pizza Hawaï – #teamananasftw -, drinken dezelfde frisdrank en eten dezelfde jam! Ik begrijp alleen niet waarom ik dan nog steeds niet zo dun ben als zij…

Dj Don Duck!

Zoals beloofd hier alle fijne kleertjes die Moschino’s Jeremy Scott dit jaar ontwierp voor H&M. Veel blingbling, zwart en goud leer, maar gelukkig ook veel Disney met een knipoog, want zeg je Moschino, dan zeg je pop-art. En gelukkig heeft Scott zich niet beperkt tot alleen die vervelende Mickey, maar is er ook ruim aandacht voor mijn favoriete man, oom Donald! Dat T-shirt met Donald Duck als dj! ?????

Verder geweldig overdetop ordinair gebleekt spijkergoed en een zeer begeerlijke framboosrode nepbontjas! Lieshoge veterlaarzen à la Doc Martens, een hoodiejurk van zilveren en een donsjack van gouden pailletten, een gaatjesjurk van merinowol met Katrien en Donald – het ene item nog fijner dan het andere.

Vanaf 9 november om 9 uur in de winkels, een uurtje later ook via de webshop.  Het is alleen te hopen dat de website het dan een beetje goed doet, want momenteel is het om te huilen zo traag. Ik ga voor de zekerheid in elk geval vast om vier uur ‘s nachts voor de computer liggen…

Beeld: H&M

Sexy Idris

Over favoriete mannen gesproken: Donald Duck is natuurlijk heerlijk met dat zachte witte donskontje en expressieve snuitje, toch is niet híj, maar Idris Elba verkozen tot de sexiest man alive door de lezers van het tijdschrift People. Nou ja, daar kan natuurlijk niemand ook maar iets tegenin brengen. Zelfs Katrien niet. Kijk dan!