Spring naar de content
bron: Harry Klunder

De Foute Jongens openen de doos van Pandora

De Foute Jongens doen een aantal onthullingen over hun verleden. Arthur werd bijkans verleid door de vrouw van een lijsttrekker, en Rob blijkt een verdienstelijke hoofse dichter te zijn geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Rob: Het is alweer een tijdje terug, mijnheer Van Amerongen, dat de heer Brett Kavanaugh werd benoemd tot negende lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof. De conservatieve meerderheid bij die instelling werd daarmee een feit. Voorafgaand was er veel rumoer omdat de heer Kavanaugh, inmiddels 53 jaar oud, als 17-jarige scholier een vijftienjarig meisje onzedelijk zou hebben behandeld en later, op de universiteit, onder invloed van flinke hoeveelheden alcohol ook nog enige vrouwonvriendelijkheden zou hebben uitgehaald. Voornaamste reden voor de heisa, volgens mij althans: die conservatieve meerderheid moest met een gezamenlijke actie van de Democraten en de toonaangevende Amerikaanse media hoe dan ook worden voorkomen. Hetgeen dus niet lukte.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik voel de behoefte nog even op de affaire in te gaan, omdat ermee werd aangetoond dat de mix van #MeToo-hysterie en Trump-haat (ik rangschik ook deze zaak daaronder omdat de heer Kavanaugh door de heer Trump werd voorgedragen) die een groot deel van het volk heeft bevangen, een buitengewoon giftige blijkt te zijn. De verstandelijke vermogens worden er op angstaanjagende wijze mee aangetast; niemand lijkt nog voor rede vatbaar. Zoals cocaïne voor een gevoel van euforie zorgt (ik heb dit als eenvoudige wijn- en bierdrinker uiteraard slechts van horen zeggen), zo wakkert dit mengsel bovendien het superioriteitsgevoel schrikbarend aan. Iedereen die vraagtekens durft te plaatsen bij hun beweringen, wordt met verachting bejegend.

Laat ik mij verder beperken tot wat de zaak-Kavanaugh binnen de Nederlandse grenzen teweegbracht. Ik wijs erop dat wij, zoals in elke zichzelf respecterende rechtsstaat, er altijd van uitgaan dat iemand onschuldig is zolang zijn schuld niet is bewezen. Welnu, de mix van #MeToo-hysterie en Trump-haat zorgde ervoor dat deze stelregel ook in dit geval genadeloos overboord werd gegooid.

Saskia Noort bij DWDD gezien, mijnheer Van Amerongen?

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.