Spring naar de content
bron: RTL Late Night - youtube

RTL Late Night: 5 brisante optredens van Twan Huys

Gisteren had RTL Late Night met Twan Huys zijn honderdste uitzending. De overstap van Twan Huys afgelopen zomer hield de gemoederen flink bezig. Dat gold ook voor het programma zelf: de belofte om de concurrentie aan te gaan met de talkshowtafels van de publieke omroep werd nog niet ingelost. Toch boekte anchor Huys wel degelijk successen, met pikante televisie. HP/De Tijd zet vijf fragmenten op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

5. Interview met Bert van Bert en Ernie
Na de coming-out van Bert en Ernie van Sesamstraat, in september 2018, ontstond er in de media een grote behoefte om de sprekende poppen in de uitzending te krijgen. Huys lukte het. Hij kreeg telefonisch contact met Bert, en vroeg hem het hemd van het spreekwoordelijke lijf. Het interview leverde helaas geen nieuwe inzichten op: Bert deed de coming-out af als een privékwestie.

4. ‘De tafel is van iedereen’
Twan Huys faciliteerde een debat tussen blokkeerfriezin Jenny Douwes en Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet – tot grote frustratie van de eerste, die beweerde dat ze was uitgenodigd op voorwaarde dat alleen zij haar verhaal kon doen. Ook Afriyie was gebruuskeerd, omdat hij pas naderhand aan tafel werd gevraagd en eerst alleen vanaf het publiek mocht toekijken. Ontnuchterende televisie, waarmee Huys de stand van het maatschappelijk debat pijnlijk blootlegde.

3. ‘Fittie’
“Jullie hebben een fittie,” zei Twan Huys tegen Peter R de Vries en Theo Hiddema. De Vries deed zijn best om de sfeer in het programma te bederven. Hij legde het FvD-kopstuk het vuur aan de schenen, en dat werd niet gewaardeerd: “Woont u hier in dit huis? Overal zie je die man… Je komt niet meer tot een goed gesprek.” Huys spreekt dat laatste met klem tegen: “We proberen het toch, met alle macht, hier aan tafel. En het gaat lukken ook.”

2. Een andere privékwestie
Huys slaagde er in september in om Anne Lok te strikken voor een exclusief interview. Lok was de ex-vriendin van voormalig D66-leider Alexander Pechtold. Naar eigen zeggen werd ze gedwongen om haar raadslidmaatschap stop te zetten, en deed in Privé een boekje open over de politicus. Het interview was ongemakkelijk, maar leverde geen nieuwe inzichten op over de D66-politicus. “Het was niet uw doel om hiermee naar buiten te treden,” zo vatte Huys het interview samen.

1. Onthulling van Famke Louise
Meer dan een miljoen keer werd het bekeken op YouTube: de uitzending waarin Famke Louise bevestigde dat ze een relatie heeft met rapper Ronnie Flex. Dit naar aanleiding van een videoclip, die het duo samen opnam. Twan Huys beschreef de clip: “Er zitten ook scènes in met pistolen, waarin Ronnie Flex de kerstman onder schot houdt.” Ook voelde Huys de zangeres kritisch aan de tand: “Er is sprake van een zwangerschap bij Ronnie Flex met een andere mevrouw.” Ook hier ving hij bot: “Dat zijn privézaken.”

Lees verder: Vriend en vijand over Twan Huys. Zondagskind in zwaar weer. 

Onderwerpen