Spring naar de content

Ingezonden brief Trouw is klimaatpreek voor eigen parochie

Lezersbrieven: ik mag ze graag consumeren. Vooral wanneer de afzender zijn pen eerst diep in vitriool heeft gedoopt. De ‘boze brieven’ die Willem Frederik Hermans in de jaren zeventig onder het pseudoniem Age Bijkaart in Het Parool schreef bijvoorbeeld; brieven waarin Hermans op de voor hem zo kenmerkende sarcastische en rancuneuze afrekent met de ‘burgerlijkheid en onbeduidendheid van Nederland’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Smit

Helaas, niet alle brieven van lezers zijn even vermakelijk. Ze zijn dikwijls  voorspelbaar en betweterig: de morele superioriteit druipt ervan af. Dat geldt niet voor de brief die dinsdagochtend de opiniepagina van Trouw sierde. Wie eerlijke informatie over het klimaat(debat) wil moet zowel Trouw als De Telegraaf lezen, betogen ‘Telegraaf-lezer Jan de Haan’ en ‘Trouw-lezer Martin Kroon’.

Opmerkelijk

Telegraaf-lezer Jan de Haan? Trouw-lezer Martin Kroon? De Haan is een oud-kolonel, lezen we, Kroon ‘klimaatactivist’. Daar moeten we het mee doen – even googelen om iets meer te weten te komen over de afzenders levert weinig op; daarvoor zijn de namen – noms de plume? -  te courant. Niettemin: dat zij het eens zijn blijf opmerkelijk. Als De Haan en Kroon beiden slechts één krant lezen, hoe weten ze dan wat er in die andere staat?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen