Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

Rob en Arthur zien het verval met lede ogen aan

De armoede in het interbellum was mensonterend. Zelfs Arthur Taets van Amerongen, grootvader van, ging slechts één keer per maand in bad. Heden ten dage worden kinderen in mobiele airco’s naar school gebracht, tot verbazing van de Foute Jongens.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Men zou het soms denken, maar vooruitgang betekent heus niet altijd achteruitgang, mijnheer Van Amerongen. Als voorbeeld noem ik het antwoord van de publieke omroep op Netflix: de NPO Start-app die het de gebruiker voor het luttele bedrag van €2,95 per maand mogelijk maakt series, films en documentaires uit het verleden, maar ook uit de nabije toekomst op elk gewenst tijdstip te bekijken. 

Dankzij NPO Start kon ik in augustus al de zesdelige documentaireserie Een bezeten wereld – Nederland tussen de oorlogen van Hans Goedkoop zien, die later pas op de tv zou worden uitgezonden. Met oude beelden, maar ook via gesprekken met Nederlanders van soms ruim honderd jaar oud, die de ontwikkelingen aan den lijve hadden ondervonden, werd het polderlandse interbellum perfect in beeld gebracht.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap