Spring naar de content

De erven van Drees

Waar links nog niet zo lang geleden opkwam voor de arbeidersklasse, is er tegenwoordig eerder sprake van minachting voor deze groep. Vooral de lagere inkomens worden gestraft door milieu- en klimaatbeleid. Geen wonder dat ze steeds vaker rechts stemmen, menen de Foute Jongens.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Schrik niet, mijnheer Van Amerongen: onlangs is een Volkskrant-columnist erin geslaagd mij zachtjes te doen wenen. Nu schiet ik tegenwoordig aanzienlijk sneller vol dan vroeger. Als ik een opa samen met zijn kleinkind eendjes zie voeren, gaan de sluizen al open. O, die herinneringen! Het leven heeft met zijn onvoorspelbare wendingen – inclusief de bijbehorende, door de mores opgelegde, tot verdringingsproblemen leidende toneelstukjes – een vat vol tranen van mij gemaakt, dat bij de minste of geringste beweging overloopt.

Toch was het voor het eerst dat een Volkskrant-stukjesbakker deze emotie bij mij losmaakte. Simone Carmiggelt, ook wel bekend als Sylvia Witteman, laat mij regelmatig grinniken, net als Peter Buwalda, een van de weinige schrijvers die goed kunnen columneren, een ander vak zoals u weet. Tot voor kort slaagde Nico Dijkshoorn, die er om redenen die ik niet kan bevatten bij de Volkskrant is uitgegooid, daar eveneens in. En toegegeven, bij tijd en wijle tovert zelfs u met uw baldadige wekelijkse bijdrage een grijns op mijn vermoeide gelaat. Verder, echter, is in de overbevolkte columnistenweide van de papieren Volkskrant hoofdzakelijk GroenLinks-geloei, D66-gehinnik, klimaatgeblaat, identiteitsgemekker, SJW-gehuil en diversiteitsgetok hoorbaar. Daar kan ik om lachen noch huilen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap