Spring naar de content
bron: matthias giesen

‘Zeiksnorren’ Henk Westbroek en Arie Storm: ‘Ik maak al járen geen leuke dingen meer mee’

Het begin van een decennium vraagt niet alleen om goede voornemens, maar ook om onbekommerd zaniken over alles wat er niet deugt aan de wereld, de mens en de kunst. Niemand kan dat zo goed als zanger/kroegbaas Henk Westbroek (67) en schrijver/recensent Arie Storm (56). ‘Iedereen bejubelde dat afschuwelijke liedje dat het Songfestival won.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bert Nijmeijer

Omdat de dingen nou eenmaal meestal tegen zitten, en niet mee, zegt Jeroen van Merwijk op de ochtend voor het geplande driegesprek de interviewafspraak af. De cabaretier-zanger-kunstenaar is de avond ervoor na een optreden in Amsterdam ‘volledig ingestort’, meldt hij, alles doet pijn, en hij heeft een paar dagen volledige rust nodig om de laatste voorstellingen van het jaar aan te kunnen.

De bedoeling was: in de tijd van de goede voornemens en great expectations aangaande het nieuwe jaar een middag onbekommerd klagen en zeuren, met drie mensen die dat goed kunnen. Van Merwijks oudejaarsshow droeg de geweldige titel Was volgend jaar maar vast voorbij, waarmee hij zich met glans kwalificeerde voor zo’n ‘gesprek’. De andere genodigden zijn de ex-radiopresentator, -gemeentepoliticus, (nog steeds een beetje) zanger en kroegbaas Henk Westbroek en de schrijver en literatuurcriticus Arie Storm.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap