Spring naar de content
bron: matthias giesen

Hommage aan de babyboomer

Als ‘late babyboomer’ ofwel generatie X’er heeft Arthur van Amerongen (1959) niets dan bewondering voor de échte boomers. Zij creëerden immers het fantastische Nederland van de jaren zeventig en tachtig. Die millennials moeten zich niet zo aanstellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik word regelmatig uitgescholden voor babyboomer, ook al ben ik het helemaal niet. Het doet mij denken aan dat mopje van die woedende kerel die een kroeg binnenstuift en brult: wie is hier godverdomme Jansen? Een piepklein mannetje aan de bar roept: dat ben ik, meneer. Jansen wordt vervolgens helemaal verrot geslagen. Als de ploert weg is, helpen mensen het kereltje overeind. Hij stikt bijna van het lachen en de bezorgde omstanders vragen: waarom lacht u, u had wel dood kunnen zijn! Het mannetje antwoordt: “Ik ben Jansen helemaal niet!”

Voor millennials is de babyboomer is de nieuwe zondebok (weer eens wat anders dan Joden en mohammedaanse gastarbeiders) en de wortel van al het kwaad. Ze vergeten dat het geweldige Nederland van de jaren zeventig en tachtig vrijwel geheel op het conto van de babyboomers kan worden geschreven. De founding fathers van Vrijstaat Amsterdam. Zonder babyboomers geen millennials.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen