Spring naar de content
bron: anp

Frans in quarantaine: tuin van bewaring

HP-medewerker Frans van Deijl zit, net als de rest van het land, in quarantaine. Op deze plaats komt hij drie keer per week met berichten van het corona-front. Vandaag: tuin van bewaring.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Dit weekend werd het leven verder teruggesnoeid tot de tuin. Meer dan ooit prijs ik mezelf gelukkig dat we er überhaupt een hebben. De tuin als luchtplaats. Elf stappen
van west naar oost. Vijf, op z'n breedst, van noord naar zuid. Onderweg telde ik 32
tegels. Op het deel waar kasseien als broodjes in het schap gerangschikt liggen, zag ik plukken gras waarvan ik ineens vond dat die hevig detoneerden en eerdaags weggehaald moesten worden. Moeders zei zenuwachtig te worden van mijn ijsberen, van de luid gezongen liedjes van vroeger uit de kerk die kwamen bovendrijven. “Ik wandel in het licht van Jezus, ik wandel in het licht met Hem”. Kleine jongen van Hazes, keerde trouwens ook vaak terug in het repertoire.

De struiken hoefden nog niet te worden geknipt, aangezien er geen takken overhangen bij de buurman, die ook thuiszit en voor zover bekend geen hobby's heeft. Overigens is een andere buurman de godganse dag in de weer met een bladblazer, hogedrukspuit of enig ander apparaat dat een teringherrie maakt. Het is dezelfde figuur die ik er ooit op betrapte het voorste deel van zijn tegeltuin te stofzuigen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap