Spring naar de content

Sterrendiner aan huis

Cook Like a Chef van Jan Bartelsman: "Op een vleugje zout te veel of te weinig na valt er nauwelijks iets aan een gerecht te verknallen."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Pieter Jansen

Jan Bartelsman, van origine culinair fotograaf, bedacht dertien jaar geleden de basis voor dit onlangs gelanceerde concept: dinerboxen samengesteld door sterrenkoks. 

Het idee is eenvoudig doch doeltreffend. Verschillende toprestaurants zijn bij het project aangesloten en bepalen ieder hun eigen menu. Vervolgens stellen zij een dinerbox samen met de benodigde ingrediënten, waarbij het merendeel van het werk al is gedaan. “Door de bereiding van de gerechten hoofdzakelijk bij de chefs neer te leggen, blijft de kwaliteit van de restaurants gewaarborgd,” aldus Bartelsman. Op deze manier hoef je alleen nog de ‘finishing touch’ aan de gerechten te geven. De laatste stappen worden uitgelegd via duidelijke instructiefilmpjes van de koks zelf, waardoor je in een handomdraai een sterrendiner op tafel zet. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap