Spring naar de content

De opties bij een zakelijke hypotheek

Wil je financiering voor een zakelijk pand, dan volstaat een particuliere hypotheek niet. Gelukkig zijn er ook andere opties zoals onder andere een verhuurhypotheek of bedrijfshypotheek. Het belangrijkste verschil in deze twee opties is wat je wil gaan doen met het object dat je gaat financieren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wil je een pand aankopen om gedeeltelijk of helemaal te gaan verhuren, dan is een verhuurhypotheek of investeringshypotheek, een goede oplossing. Zolang het om zakelijk vastgoed gaat dat verhuurd gaat worden, kun je met deze financiering objecten zoals bedrijfspanden, kantoorpanden, en woningen voor de verhuur financieren. Deze vorm is daarmee geschikt voor privé beleggers, vastgoedprofessionals, vastgoedbeleggers en ondernemers.

Wil je een pand aankopen voor eigen gebruik dan is een bedrijfshypotheek of zakelijke hypotheek, een optie. Bij deze manier van financieren is het de bedoeling om een object te kopen voor eigen (zakelijk) gebruik.

Flexibiliteit

Bij beide financieringen geldt dat een minimale eigen inbreng een vereiste is. Benkey bijvoorbeeld, is een alternatief voor banken en reguliere financiering die beide financieringen voor je kan verstrekken. Zij houden bij deze financieringen een eigen inbreng aan van minimaal 20%. Beide vormen zijn flexibel doordat je extra kunt aflossen zonder dat daarvoor kosten in rekening gebracht worden. Ook lange termijn is niet perse noodzakelijk, de minimum looptijd van zowel de verhuurhypotheek als de bedrijfshypotheek is 1 jaar. Gemiddeld wordt gekozen voor een looptijd van 5 tot 20 jaar. Ook de hoogte van de financiering is per situatie natuurlijk verschillend en kan variëren van 250 duizend tot 10 miljoen euro.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Andere opties

Binnen Benkley zijn ook andere financieringen mogelijk zoals een buy-to-sell financiering (om vastgoed te kopen met de intentie het door te verkopen) een bridge loan (korte termijnfinanciering of overbruggingskrediet) of een development loan (projectfinanciering).