Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

De beste kameraad van de mens

De Foute Jongens zijn niet alleen maar fout – ze hebben ook een gevoelige kant. Ooit hielden ze een gezamenlijke inzamelingsactie voor een Portugees hondenasiel, en nog altijd kunnen honden hen tot tranen roeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Er ligt een bijzonder boekje op mijn bureau. De titel is Van straathond naar huishond en het is geschreven door Nancy van Oosterhout, een Brabantse docente die er tientallen mensen voor interviewde. Ik had het jarenlang niet ingekeken en word nu door emoties overmand. Net als BN’ers als Natasja Froger, Sjuul Paradijs en Nelly Frijda staat uw oude penvriend u er ook in, mijnheer Van Amerongen. Gefotografeerd met een kerngezonde, dolblije Bavink.

We zijn zes jaar verder en het gaat niet meer zo goed met mijn inmiddels dertienjarige hond. Ze dementeert. Overdag slaapt ze, ’s nachts wordt ze door onrust geplaagd. Ze is verward en gedesoriënteerd. Waar ik haar mand ook deponeer, binnen een mum van tijd begint ze te hijgen, te piepen, te janken en te blaffen. Trappie op trappie af, bovendien. Op houten treden en vloeren, dus dat getrippel is overal hoorbaar. Het gaat ten koste van haar én van mijn nachtrust.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap