Spring naar de content

Wat te doen op vakantie in Malaga?

Mogelijk is het in 2021 weer toegestaan om op vakantie te gaan naar Spanje. Malaga is in dat geval hoe dan ook een aanrader. De hoofdstad van de Costa del Sol is namelijk veel meer dan een stad aan de zee, wat uiteraard al heerlijk is. Je kunt hier namelijk nog veel meer doen, dus een auto huren Malaga is zeker slim zodat je naar de onderstaande bezienswaardigheden kunt gaan. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Museo del Vidrio 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Is een auto huren gelukt? Je kunt dan naar Museo del Vidrio gaan in Malaga. Dit intrigerende kleine museum is gevestigd in een prachtig oud huis uit de 18e eeuw, met zichtbare balken in de plafonds, antiek meubilair en smaakvolle decoratie. Waar het publiek echter echt voor komt is de grote collectie antiek glaswerk die enkele duizenden jaren beslaat. Er zijn stukken uit allerlei oude beschavingen, te weten de Feniciërs, Romeinen, oude Grieken en Egyptenaren. Bekijk hier bijvoorbeeld de groene Romeinse glazen kom, wat 2000 jaar later nog altijd intact is. Ook kun je in Museo del Vidrio glaswerk uit de Nederlandse Gouden Eeuw aanschouwen.

Pablo Picasso

Wist je dat Pablo Picasso geboren is in Malaga? Een vakantie naar deze stad is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan Casa Natal, wat op Plaza de la Merced ligt. Dit is maar een paar minuten lopen van alle bezienswaardigheden van de stad. Hier huurden zijn ouders de eerste verdieping voor een paar jaar. Nu wordt het gebruikt om een kleine collectie van zijn kunstwerken te tonen, waaronder ook voorwerpen uit de jeugd van Picasso. Een grotere tentoonstelling van zijn schilderijen is te zien in het Picasso Museum, wat ook in Malaga ligt. 

Castillo de Gibralfaro

Alcazaba is toch wel de bekendste en populairste bezienswaardigheid in Malaga. Castillo de Gibralfaro is juist echt een pareltje dat nog niet helemaal ontdekt is door het grote publiek. Dit fort doemt net als Alcazaba boven de stad uit op een heuvel en is een majestueus moment. Castillo de Gibralfaro heeft ten opzichte van Alcazaba wel een meer oorlogszuchtig doel, daarom zie je hier onder meer uitkijktorens en wallen. Dit kasteel was overigens het toneel van een cruciale belegering in 1487.