Spring naar de content
bron: amazon prime

Genieten op Clarkson’s Farm

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is terug met een nieuw programma: Clarkson's Farm. In deze achtdelige documentaireserie doet hij verslag van zijn eerste jaar als boer. "Clarkson is en blijft een onbehouwen eikel, maar wel een van het betere soort."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Oswin Schneeweisz

Daar is-ie weer: het enfant terrible van de BBC Jeremy Clarkson. Zes jaar nadat hij ontslagen werd bij de BBC wegens een uit de hand gelopen ruzie, is de befaamde Top Gear-presentator weer terug. En reken maar dat zijn nieuwe format Clarkson’s Farm een kijkcijfercanon gaat worden voor Amazon Prime. Want je verzint het niet: de proleet die jarenlang in Top Gear peperdure auto’s aan gruzelementen reed, is terug als boer. En eerlijk is eerlijk: Clarkson’s Farm zet al die kitscherige andere boerenformats in de schaduw. Het is hilarisch, lachwekkend, absurd en afgrijzenwekkend. 

Clarkson werd na de vuistslag die hij een producer van Top Gear gaf op staande voet ontslagen. Daarna begaf hij zich op de meest onbegaanbare wegen in de wereld voor het Amazon-programma The Grand Tour. Inmiddels is hij 62 en hoeft hij voor zijn geld niet meer te werken. Dan denk je: zo’n man is toe aan zijn pensioen. Die koopt een leuk boerderijtje en gaat ergens op het Engelse platteland in retraîte. Dat van het boerderijtje klopt, maar van retraîte is nog geen sprake. Hij kocht niet alleen een boerderij in de Cotwolds, nabij Oxford, maar ook nog een paar honderd hectare land. Clarksons Farm is het achtdelige verslag van de eerste stappen in zijn carrière als boer.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap