Spring naar de content
bron: Matty van Wijnbergen

Macroagressie

De Foute Jongens zijn kritisch over de ‘handreiking’ voor meer diversiteit op universiteiten die minister Van Engelshoven heeft gepresenteerd. Ook haar partij, D66, moet het ontgelden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Wij hebben allebei degelijk onderwijs genoten, mijnheer Van Amerongen. U zelfs aanzienlijk langer dan ik, al heb ik soms de indruk dat u het leeuwendeel van uw opleiding niet in de collegezalen maar in de donkere steegjes in de directe nabijheid ervan volgde, naarstig op zoek naar verdoving in alle soorten en maten.

Voor mij betekende de Streekschool voor de Detailhandel het eindstation. Alles wetend over winkeldochters, dubieuze debiteuren en etaleren trok ik de wijde wereld in. En wat denkt u? Van alle opgedane kennis die ik daar diende aan te spreken, was die over winkeldochters, dubieuze debiteuren en etaleren zo ongeveer de minst belangrijke. Het gold niet slechts voor mij. Een dertigtal jaren terug bezocht ik een reünie van klas 4A. Van de 28 leerlingen waren er twee in de detailhandel gegaan. Eentje had het zelfs tot hoofdagent van politie geschopt.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap