Spring naar de content
bron: anp

Mark Ruttes pluchegestreelde reet

Mark Rutte heeft een enorm oplossend vermogen, maar wat hij niet lijkt te hebben is lerend vermogen, schrijft Jan Kuitenbrouwer. "Intussen is de vijfde corona-golf in aantocht, of de vierde, ik ben de tel kwijtgeraakt. En wat blijkt: alle fouten die bij de eerste, tweede, derde en vierde golf gemaakt werden, worden herhaald."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Mark Rutte begint steeds meer op stripfiguur te lijken, die in twaalf plaatjes altijd hetzelfde meemaakt, maar telkens in een andere omgeving. Een soort Spongebob. Hij veroorzaakt een probleem, wentelt het vakkundig af op anderen en op het twaalfde plaatje loopt hij grijnzend uit beeld en gaat verder met zijn onbezorgde leventje. Hij heeft altijd hetzelfde donkerblauwe pak aan, dezelfde das om, dezelfde schoenen aan. Soms verschijnt hij in vrijetijdseditie: altijd in hetzelfde jasje, spijkerbroek en gympen.

Op de tekenstudio zijn ze verbaasd dat de strip zo’n succes is, ze hadden nooit gedacht dat hij zo lang zo lopen. Hoeveel verhaaltjes op dat stramien kun je verzinnen, zonder in herhaling te vallen of ongeloofwaardig te worden? Maar dat viel in de praktijk erg mee. Elke week is er wel weer een goed idee, een goed nieuw voorbeeld van Marks unieke talent om anderen te laten zitten met de brokken en zelf ongedeerd weg te lopen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap