Spring naar de content
bron: anp

Dossier Derksen: ‘Wij kijken nooit, maar dit kán niet!’

Vandaag Inside is onder druk van een handjevol opiniemakers die het programma soms helemaal nooit gezíen hebben van de buis gehaald, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Dus die VI-lolbroeken en hun fans mogen niet zelf uitmaken hoe zij zich vermaken?'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Ik vergat het zwart-op-wit te zetten, maar direct toen Vandaag Inside bekend maakte dat Johan Derksen in de volgende uitzending zijn excuses zou maken, wist ik: dat gaat hij niet doen. Ik kijk nooit naar programma’s waar hij in optreedt, al was het maar omdat ik geen voetbalfan ben, dus ik beschouw mijzelf bepaald niet als een Derksen-kenner, maar toen hij een jaar of dertig geleden voor het eerst in beeld verscheen als mediapersoonlijkheid zag ik in één oogopslag dat deze man nog liever een doosje sigaren leegeet terwijl hij naar discomuziek luistert dan publiekelijk toe te geven dat hij ongelijk heeft. Laat staan zich te verontschuldigen. In gedachten zag ik hem altijd zitten in zijn hoofdredactionele kamer bij Voetbal International, in verveelde en meestal vergeefse afwachting van een waardige gespreksgenoot, iemand van zijn eigen kaliber, in plaats van al die jongens en meisjes, die hij allemaal reuze aardig vond hoor, daar niet van, en die ook best nuttig werk deden binnen zo’n team, maar van wie je natuurlijk geen ál te hoge verwachtingen moest hebben - enfin, u kent het meewarige register inmiddels.

Nee, natúúrlijk ging Johan Derksen zijn excuus niet aanbieden. Dat was waarschijnlijk ook niet de afspraak waarmee ze de dag daarvoor uit elkaar waren gegaan. Hij had zich beperkt tot een halve toezegging die de persdienst van SBS dan alvast kon opkrikken tot een hele, zodat er nog een paar honderdduizend kijkers méér zouden inschakelen, altijd meegenomen, en dan zouden ze wel zien wat er gebeurde. Hetgeen naar alle waarschijnlijkheid niet was dat Derksen ook echt zijn excuses ging maken.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap