Spring naar de content

Zo maak jij je huis gezellig

Een gezellig huis, wie wil dat nu niet? Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer we toch het grootste deel van de tijd binnen doorbrengen, is het natuurlijk wel zo prettig dat dit ook in een gezellig omgeving gebeurt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Alleen met een dekentje op de bank is natuurlijk ook niet alles. Omdat veel mensen het blijkbaar toch best lastig vinden om wat sfeer en gezelligheid aan hun huis toe te voegen, hebben we een aantal tips voor je, die je hier perfect bij kunnen helpen. Met deze tips zijn we er namelijk van verzekerd, dat ook jij dit kunt. Dit kan zowel met, alsook zonder te investeren in nieuwe spullen. Kortom, zeker eens de moeite waard om over na te denken dus.

Zorg voor een opgeruimd huis

Er is natuurlijk niets gemakkelijker, dan het opruimen van je huis. Hiervoor heb je niets nodig, alleen een beetje vrije tijd. Je zult namelijk zien, dat wanneer je alles want niet meer nodig is van de grond hebt geraapt en ook je dressoir, eettafel en aanrechtblad hebt vrijgemaakt van alles wat er niet hoort, het al een compleet ander aanzicht is. Een rommelig huis werkt namelijk niet alleen averecht als het gaat om de sfeer van je huis, maar het zorgt ook voor onrust in je eigen hoofd. Niet voor niets wordt er daarom ook gezegd ‘een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Bekijk goed wat je wel of niet wilt houden

Vaak zien we, dat er in de meeste woonkamers minimaal één a twee objecten staan die eigenlijk geen toegevoegde waarde hebben en er juist voor zorgen dat de rest hier ook minder goed door tot z’n recht komt. Het is dus goed om voor jezelf te kijken wat je nu daadwerkelijk allemaal graag wilt houden en ook waarvan je eigenlijk al een tijdje het gevoel hebt dat je ook wel zonder kunt. Uiteraard hoef je het niet direct weg te gooien, maar zet het eens een maand op zolder. Heb jij na deze maand nog niet het gevoel dat je het mist, dan kunnen we wel stellen dat het overbodig is.

Combineer oud met nieuw

Heb jij nog een aantal ‘vintage’ items op zolder liggen, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om deze te combineren. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld vintage hanglampen, boven een salontafel design te hangen. Je zult namelijk zien, dat juist deze combinatie zorgt voor een enorm sterke uitstraling. Uiteraard is het  wel afhankelijk van de staat waarin je vintage items verkeren, maar vaak is het verwijderen van de laag stof voldoende om er nog jaren plezier van te kunnen hebben. Gooi daarom ook nooit zomaar iets weg, want voor je het weet, komt het weer helemaal terug.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen zien, kun je met een beetje creativiteit een compleet andere look en feel creëren. Het herinrichten van je woonkamer hoeft dus niet altijd per definitie gepaard te gaan met de aanschaf van allemaal nieuwe items. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat je eens goed kijkt wat je nog allemaal hebt en wat je hiermee kunt. Dit is namelijk vaak veel meer, dan je aanvankelijk zelf had gedacht.