Spring naar de content

Talkshowmoe!

Te veel presentatoren, te veel gasten, te veel gebabbel. Elke week vijftien praatshows, en allemaal willen ze urgent zijn. Maar er is slechts één urgentie: minder gekeuvel op de televisie. Nederland is talkshowmoe. ‘Ik hoop toch zó op iets nieuws, iets origineels, en dat er ook iets te lachen valt.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Maandag 18 oktober 2021, even voor negenen. Telefoon. “Met Khalid & Sophie.” De redacteur laat een korte stilte vallen, vermoedelijk om de toegesprokene – ik dus – de kans te geven zichzelf te herpakken. Immers, als Khalid & Sophie belt, dan moet er wel iets heel ernstigs aan de hand zijn. Maar dat valt mee. “Wil je vanavond iets zeggen over De Dansmarathon van SBS6?”

“Hoe kom je bij mij terecht?” reageer ik verbaasd. “Ik zag een tweet. Je bent toch tv-recensent van Trouw?” “Klopt,” antwoord ik, “maar dat is slechts tijdelijk. Bovendien gaat mijn column niet over De Dansmarathon, maar over Jochem in de Wolken.” “O ja,” zegt de redacteur, “nou, dan zoeken we even iemand anders.” “Veel succes daarbij,” sluit ik af en fiets verder naar mijn favoriete leescafé in Rotterdam.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap