Spring naar de content

Een avondje bij de heater; wat kost dat nou eigenlijk?

De zomer sloeg ons met hittegolven om de oren. We zweetten massaal het huis  uit en gingen op zoek naar verkoeling.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Nu, in het druilerige najaar, zijn de rollen weer omgedraaid. We moeten de koele avonden trotseren om nog een beetje te kunnen genieten van het buitenleven. Met een heater kun je ook in dit seizoen nog lekker de tuin in. Wij zochten uit wat dat je nou kost, een avondje bij de terrasverwarmer.

De zomer verlengen

Onze zomers worden steeds langer en heter. Waardoor we steeds meer buiten leven. Om aan het einde van de zomer ‘s avonds langer van de buitenlucht te genieten, terwijl je met je benen omhoog op de loungebank ligt, is een heater dé oplossing. 

Trendy verwarmen

De reden dat terrasverwarmers als paddenstoelen uit de grond schieten? De horeca plaatste de afgelopen jaren steeds meer buitenterrassen. Het rookverbod werd van kracht en buiten rokende gasten wilden zij niet in de kou laten staan. Dit werd ook door de thuis-terrassers opgepikt! Een elektrische terrasverwarmer is lekker makkelijk, want met één druk op de knop zit jij er warmpjes bij. Maar, wíl je hem wel aanzetten? Deze elektrische opwarmers zijn namelijk door het hoge energieverbruik niet heel goed voor het milieu. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Stroomkosten van een terrasverwarmer?

Met een simpele rekensom bereken je het energieverbruik van een elektrische heater. Bij de modellen is namelijk altijd wel aangegeven wat het wattage is. Gemiddeld ligt dit rond de 2000 watt. Een heater die je een uur lang op vol vermogen aanzet, kost je dus 2 kWh aan stroom. Met de huidige energieprijzen betaal je voor 1 kWh aan stroom 89 cent. Per uur dat de terrasverwarmer aan staat liggen de kosten daarmee op € 1,78. Wil je optimaal genieten van je terrasheater? Hang hem dan op een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een overkapping. Je zit dan nog steeds comfortabel bij een lagere stand van de terrasverwarmer en hebt dus automatisch ook een lager verbruik.

De betere terrasverwarmer

Wil je graag lang genieten van de zomeravonden en ze het liefst verlengen naar ver in het najaar? Doe dit dan op de meest verantwoorde manier met een elektrische terrasverwarmer. Dit type terrasverwarmer produceert de minste CO2-uitstoot en is in verhouding het meest energiezuinig. Deze voordelige en effectieve elektrische variant is de infrarood terrasverwarmer. Onthoud wel dat een terrasverwarmer niet altijd aan hoeft te staan. Denk ook aan het milieu en pak er ook zeker een trui of warmtekussen bij!

Plannen om een terrasverwarmer aan te schaffen? Nu het najaar is aangebroken, is het goed om te kijken naar het type terrasverwarmer dat je kiest om jouw zitplek in de tuin te verwarmen. Zo kun je nog lekker lang van je tuin genieten.