Spring naar de content

Een boot huren in Amsterdam? De populairste uitjes in de hoofdstad

Wanneer je op zoek bent naar een plek vol bijzondere en leuke activiteiten, dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Of je nu een boot wilt huren, gaat voor een gezellig vriendenweekend, bezoek vanuit het buitenland wat van Nederland wil laten zien of een bedrijfsfeest hebt, het aanbod van uitjes in Amsterdam is eindeloos. Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we voor jou de populairste uitjes in de hoofdstad op een rijtje gezet:

Artis Zoo

Midden in onze hoofdstad bevindt zich de bekende Artis dierentuin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en is de thuishaven voor vele exotische en bijzondere dieren van over de hele wereld. Dit is vooral een gezellig uitje met de kids, maar ook zakelijke evenementen kunnen geregeld worden bij Artis. Beide zijn erg populair.

Een boot huren

Eén van de bekendste uitjes is natuurlijk een boot huren in Amsterdam. Het is ontzettend populair en ook echt wel iets wat je een keer gedaan moet hebben. Onze hoofdstad laat zich namelijk het beste bewonderen vanaf de grachten. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om een tour te doen waar iemand anders vaart, maar het wordt steeds populairder om zelf een boot te besturen. De vrijheid en mogelijkheden die je dan hebt zijn heerlijk. Bijna elke bootverhuur maatschappij heeft wel een aantal leuke vaarroutes uitgewerkt voor mensen die liever niet verdwaald raken, maar je kan ook op eigen houtje de stad verkennen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De musea ontdekken

Amsterdam is ook thuisbasis voor een hele hoop musea. Iedereen kent natuurlijk het Rijksmuseum en het Anne Frank huis, maar onze hoofdstad heeft nog zoveel meer te bieden. De stad zit vol met bijzondere niche musea zoals bijvoorbeeld het Tassenmuseum, het Sexmuseum, het Kattenkabinet, het Schelpenmuseum, het Woonbootmuseum, Moco museum en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Het is dan ook niet zo gek dat ook de bezoeken aan musea een van de populairste uitjes van de hoofdstad zijn. Zowel voor buitenlandse toeristen als voor toeristen in eigen land. 

De Jordaan

Waar Parijs de wijk Montmartre heeft, staat Amsterdam bekend om de Jordaan. De Jordaan is mogelijk de meest bekende en romantische buurt van Amsterdam. Vroeger een typische volksbuurt met een kleurrijk verleden, nu is het razend populair bij zowel bezoekers als inwoners door de pittoreske grachten, kleine winkeltjes en knusse straten en stegen. Of je er nou voor kiest om met de kids naar Artis te gaan, om een sloep te huren in Amsterdam, om één van de vele musea te bezoeken of dat je toch liever door de Jordaan wandelt: onze hoofdstad heeft zoveel te bieden. Trek er daarom op uit en ontdek Amsterdam.