Spring naar de content

Check of je onderneming verzekerd is!

Verzekeringen zijn een essentieel onderdeel van het leven dat velen van ons vandaag de dag hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ze bieden een financiële bescherming tegen de onverwachte gebeurtenissen die het leven kan werpen, waardoor we ons leven kunnen leiden zonder ons te veel zorgen te maken. Het onderwerp van verzekeringen komt vaak voor als onderwerp van het gesprek, maar het is een onderwerp dat toch niet altijd even serieus wordt genomen. Zeker in het bedrijfsleven is het essentieel om goed verzekerd te zijn om verliezen te beperken.  Stel nou dat een klant in een winkel over een natte vloer loopt, struikelt en zijn been breekt. Als je dan als winkeleigenaar niet verzekerd bent, mag je de kosten die daaraan verbonden zijn zelf vergoeden. Als je echter een aansprakelijkheidsverzekering had gehad, had je de kosten op de verzekeraar kunnen verhalen.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Aansprakelijkheidsverzekering

Op Alpina.nl kun je gemakkelijk het aanbod in aansprakelijkheidsverzekeringen bekijken en vergelijken, maar ook voor andere handige informatie over zakelijke verzekeringen terecht. Het is zeker in deze tijd en in een land als Nederland vaak zo dat er ongelukken gebeuren en deze zijn in de meeste gevallen toe te rekenen aan anderen. Dit kan leiden tot claims van hoge kosten waar je als onderneming niet op zit te wachten. Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je onderneming beschermt tegen dergelijke claims. Deze verzekering is zeer nuttig voor iedereen die zijn of haar financiële verantwoordelijkheid serieus neemt. Het belangrijkste voordeel van een aansprakelijkheidsverzekering is dus de financiële bescherming die het biedt als je aansprakelijk bent gesteld voor schade die je aan anderen hebt veroorzaakt.  Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je niet persoonlijk op te draaien voor de financiële gevolgen van de schade. Als er bijvoorbeeld een juridische procedure tegen je wordt gestart, kan de verzekeraar de kosten die je moet maken om jezelf te verdedigen, dekken. Er zijn veel andere voorbeelden mogelijk die veel schade kunnen opleveren die aan jouw onderneming toe te rekenen zijn. Aangezien je als onderneming verliezen zoveel mogelijk wil beperken, zijn verzekeringen haast noodzakelijk.

Andere verzekeringen

Niet alle zakelijke verzekeringen hebben betrekking op aansprakelijkheid. Zo had de familie Jansen een prachtig restaurant aan het strand, dat al generaties lang in hun bezit was. Ze waren dolblij met hun familiebedrijf en het draaide erg goed.. Op een dag kregen ze echter te maken met sterk onweer. Het onweer was zo hevig dat het restaurant volledig werd verwoest. De familie was kapot toen ze de schade aan hun geliefde onderneming zagen.  Gelukkig beschikte de familie echter over een goede opstalverzekering. De verzekering dekte de schade aan het pand en de familie kon op deze manier herbouwen met kapitaal wat ze nog had. Zo had de familie Jansen nog steeds hun prachtig restaurant, maar nu was het zelfs nieuwer en sterker dan ooit tevoren. Dit verhaal is een krachtig voorbeeld van het belang van verzekeringen, omdat ze je kunnen helpen als je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die (particulieren en) ondernemingen kunnen afsluiten, zoals autoverzekeringen, gezondheidsverzekeringen, levensverzekeringen en nog veel meer soorten verzekeringen. Als je medewerker bijvoorbeeld een auto-ongeluk heeft met de bedrijfswagen, kan je autoverzekering je helpen bij het betalen van de kosten voor het herstel van je auto. Het is dus ten zeerste aan te raden om goed te controleren of je verzekerd bent en welke verzekering voor jou belangrijk is. Via Alpina.nl vergelijk je makkelijk het aanbod van verschillende verzekeraars en op basis van de informatie die de site biedt, kun je een weloverwogen keuze maken.