Spring naar de content

Zo erg is het dus wél

De televisie van Rob bleek niet kapot, maar de NPO wel. De Foute Jongens hebben flink wat te stellen met de journalistieke principes van tegenwoordig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Zojuist een televisiemonteur op bezoek gehad, mijnheer Van Amerongen. “Ik hoef geen bonnetje,” probeerde ik bij het afrekenen. Hij pikte de hint niet op. “Als mevrouw Kaag dit hoort, krijgt u billenkoek,” antwoordde hij. “Of u het nou wilt of niet, u ontvangt een rekening inclusief btw. Anders krijg ik de bank op mijn nek.”

Toch betaalde ik hem contant, niet zozeer een dikke middelvinger naar hem als wel naar het huidige kabinet, dat verwoede pogingen doet om ons daarvan voorgoed te weerhouden. Bovendien zullen zowel middenstanders als particulieren elke transactie van meer dan 100 euro bij hun bank dienen te verantwoorden – als Rutte IV tenminste zijn zin krijgt, en dat is gelukkig nog maar de vraag, omdat de privacy hiermee wel héél erg in het geding komt. Zeker voor de middenstanders zou dit de doodsteek zijn, als u het mij vraagt. Als ik een eigen zaak had, emigreerde ik zo spoedig mogelijk naar uw thuisland Portugal, waar deze staatsbemoeienis minder welig tiert, of zeg maar: ontbreekt. Noemt men dat niet de menselijke maat? Ik rekende een bedrag ter waarde van twee retourtjes Rotterdam-Olhão af en de vogel was weer gevlogen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap