Spring naar de content

Zo heidens als de pest

De Provinciale Statenverkiezingen naderen met rasse schreden, en de Foute Jongens vragen zich af welke partij hun steun verdient. Arthur denkt aan de SP.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Dit is geschreven in ongekende zwaarmoedigheid en immer toenemende wanhoop, mijnheer Van Amerongen. Ik heb namelijk geen idee op welke partij ik bij de volgende verkiezingen, die voor de Provinciale Staten en dankzij dat idiote Nederlandse kiesstelsel indirect dus ook voor de Eerste Kamer, moet gaan stemmen.

Excuses dat ik de eerste regel van dit betoog jatte van de grote Gerard Reve. Zo begint hij deel 3 ‘Brief door Tranen Uitgewist’ van de onnavolgbare brievenroman Nader tot U: “Dit is geschreven in ongekende zwaarmoedigheid en immer toenemende wanhoop; toen de schrijver 3,5 dag niet had gedronken; nadat hij zich als een krankzinnige gedragen had. Voor de orkestmeester. Een herfstlied, of avondzang.” Aangezien ik de mening ben toegedaan dat wij de herinnering aan deze grote stilist altijd en eeuwig levend dienen te houden, durfde ik mij de vrijheid te veroorloven – ik doe dat ook weleens in ontboezemingen voor andere organen – de fantastische eerste woorden van die brief van hem te lenen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap