Spring naar de content
bron: anp

Water is het nieuwe vloeibare goud

Drinkwater is een schaars goed aan het worden, merkt Ilja Leonard Pfeijffer in zijn woonplaats Genua, dus heeft hij een idee. 'Nederland zou een soort Koeweit kunnen worden van een mondiale drinkwatereconomie.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ilja Leonard Pfeijffer

In Italië heeft het de hele winter niet geregend. Ik ben in het trotse bezit van een stoere, onmatige, zwarte reuzenparaplu, want paraplu’s hebben normaal gesproken zin in een land waar de regen verticaal valt in plaats van horizontaal, zoals in Nederland, maar ik heb hem al een jaar niet kunnen gebruiken. De droogte van de winter komt na een exceptioneel droge zomer. De satirische website De Speld heeft de grap al gemaakt dat wij in Italië nu bang zouden zijn dat de immigranten de oversteek over de Middellandse Zee te voet zullen kunnen maken. 

De burgemeester van Genua wil de zee ontzilten, maar tot die tijd wordt rantsoenering van drinkwater niet uitgesloten. In Palermo zaten de inwoners de afgelopen zomer regelmatig zonder water, omdat al het beschikbare drinkwater eerst aan de cruiseschepen moest worden geleverd, maar dat kwam niet echt in het nieuws, want dat feitje was een beetje te schandalig. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap