Spring naar de content

Smart verlichting: de verlichte weg naar de toekomst

Smart verlichting is een technologische ontwikkeling die de laatste jaren steeds populairder wordt. Maar waarom is het pas nu zo’n trend?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Waarom smart verlichting pas de laatste jaren zo populair is geworden, is een vraag die vaak gesteld wordt. Met slimme verlichting kun je niet alleen de sfeer in huis verbeteren, maar ook energie besparen door het licht automatisch uit te laten gaan wanneer er niemand in de kamer is. Bovendien bieden sommige slimme verlichtingssystemen de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan je dagelijkse routines, waardoor je energie bespaart en toch altijd het juiste licht hebt op het juiste moment. Aangezien we allemaal massaal smartphones en steeds meer slimme apparaten in huis hebben, kunnen we deze smart verlichting dus ook makkelijker bedienen en programmeren dan ooit tevoren. En deze technologie is beter en betaalbaarder dan voorheen, waardoor het voor meer mensen toegankelijk is geworden. Dat is een belangrijke factor van de toename en populariteit van smart verlichting. 

De slimme verlichting van Calex

Steeds meer bedrijven spelen in op deze slimme technologie. Calex is zo’n bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in smart verlichting en biedt een breed scala aan producten, waaronder slimme LED-lampen, slimme schakelaars en afstandsbedieningen. Smart verlichting van Calex ziet er niet alleen mooi uit, maar kan ook bediend worden met behulp van verschillende smart home systemen, zoals Philips Hue, IKEA, Amazon Echo en bijvoorbeeld Google Assistant. De Calex kooldraad lampen zijn vaak te herkennen aan de gele led-gloeidraad binnenin de lichtbron. Het merk biedt een handige mobiele app waarmee gebruikers hun slimme verlichting kunnen bedienen en programmeren vanaf hun smartphone of tablet. Met de app kunnen gebruikers flexibele aanpassingen maken geheel naar eigen wens. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het geheime wapen van sfeerverlichting: aanpassen maar!

Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de helderheid en de kleurtemperatuur van de verlichting van Smart hanglampen of andere verlichting. Of je nu een avond feller licht nodig hebt om een boek te lezen of juist wat meer warmer en gedimd licht wilt voor een romantisch avondje; je kan het zelf instellen met slechts een paar klikken. Ook kan je de timer instellen om de verlichting automatisch aan en uit te zetten als je afwezig bent of kun je je verlichting koppelen aan andere slimme apparaten in huis. Bovendien verbruiken de LED-lampen van Calex aanzienlijk minder energie dan de traditionele gloeilampen, waardoor je geld kan besparen op je energierekening en zo kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bovendien gaan de LED-lampen veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor gebruikers minder vaak hoeven te vervangen.

Laat je energierekening stralen

We houden ons steeds meer bezig met het milieu en energiebesparing en deze bewustwording heeft ook bijgedragen aan de populariteit van smart verlichting. Slimme verlichting biedt immers de mogelijkheid om energie te besparen door het licht automatisch uit te schakelen wanneer het niet nodig is en door de helderheid aan te passen aan de activiteit die op dat moment plaatsvindt. Dit heeft natuurlijk niet alleen een positief effect op het milieu, maar helpt ook om de energierekening te verlagen. Als je gebruik maakt van de smart verlichting van Calex weet je dus zeker dat je goed bezig bent met het verminderen van onnodig energieverbruik en het installeren van energiezuinige apparaten kan veel geld besparen op je energierekening. Daar krijg je niet alleen een stralende lach van, maar je energierekening gaat er ongetwijfeld ook van stralen. Goed bezig! Nog meer suggesties nodig voor je energierekening? Hier nog een paar handige tips om geld te besparen op je volgende energierekening

Smart verlichting voor veiligheid en comfort 

Ook steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in slimme technologieën die het comfort, de veiligheid en de efficiëntie in huis verbeteren. Slimme verlichting is ook een belangrijk onderdeel van veiligheid bijvoorbeeld en kan makkelijk worden geïntegreerd met andere slimme apparaten zoals slimme thermostaten, beveiligingscamera’s en slimme speakers. Ook de COVID-pandemie heeft zijn steentje bijgedragen aan de populariteit van smart verlichting. Veel mensen brachten meer tijd thuis door en wilden hun omgeving comfortabeler maken. Slimme verlichting biedt niet alleen meer gemak, maar kan ook zorgen voor een aangenamere sfeer in huis. Het lijkt erop dat slimme verlichting hier is om te blijven en dat we in de toekomst nog veel meer innovatieve toepassingen kunnen verwachten.