Spring naar de content
bron: anp

Dennis Wiersma, Mark Rutte en de volgende bus

De onderwijsindustrie heeft veel te verliezen bij Dennis Wiersma’s plannen en lijkt geen middel te schuwen om hem te neutraliseren, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Die jonge ambtenaren danken hun dunne huid mede aan het falende onderwijs dat Wiersma wil hervormen.’ ‘Dat is een ander kenmerk van de snowflake-generatie: ze zijn heel gauw gekwetst, maar rücksichtslos in de represaille.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Net als Dennis Wiersma, minister van Onderwijs, zijn plannen voor een ingrijpende aanscherping van de normering en controle van het lager onderwijs aankondigt, een operatie die voor veel onderwijsbestuurders het einde van een Gouden Tijdperk inluidt, komen er berichten in de wereld dat de jonge VVD-minister zich onhebbelijk gedraagt tegen ambtenaren en bestuurders. Hij slaat soms met deuren, verliest zijn zelfbeheersing en blaft mensen af. Kan hij wel aanblijven als onderwijsminister? De talkshows likten hun vingers erbij af.

Erg veel concrete casuïstiek is ons nog steeds niet verstrekt, er schijnen een paar ambtenaren thuis te zitten, er hebben ‘met name jonge, beginnende’ medewerkers huilend over de gang gelopen en er was een schoolleidster die zich bot bejegend voelde, meer zijn we niet ter weten gekomen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap