Spring naar de content

Klimaatvlucht

Een toenemend aantal Nederlanders vindt de weg naar Portugal en andere buitenlanden – soms voorgoed. De Foute Jongens begrijpen het wel en laten hun licht erover schijnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Toch maar even de meest recente emigratiecijfers van het CBS opgezocht, mijnheer Van Amerongen. Ditmaal was ik vooral geïnteresseerd in het aantal mensen dat Nederland jaarlijks de rug toekeert, en dus niet in de adembenemende hoeveelheid die hier jaarlijks wordt toegelaten. Dat laatste weten we zo langzamerhand wel.

Er komt elk jaar een stad als Utrecht bij, en niemand die ook maar een idee heeft hoe die massa gezien de huidige gang van zaken op de woningmarkt gehuisvest moet worden. Uit je daar je zorgen over, dan ben je volgens het huidige narratief extreem- dan wel bruinrechts. Of hoe noemt dat immer scheldende en tierende Volkskrant-ventje het ook alweer? O ja: domrechts. Ça, c’est les Pays Bas, het land waar kwaadaardigheid inmiddels – gezien de complimenten die dat mannetje voor zijn beschamende want hypocriete gebrul van zijn fellow travelers ontvangt – een deugd is.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap