Spring naar de content
bron: pexels

Waarom zakelijk investeren belangrijk is

Als ondernemer wil je natuurlijk je geld zo goed mogelijk investeren. Dit zal in het begin vooral in je eigen bedrijf zijn, maar ook zaken zoals je pensioen is ontzettend belangrijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Je zult er dan ook als startende ondernemer niet aan ontkomen om zakelijk te gaan investeren. Hoe je dit precies doet en waar je rekening mee moet houden, vertellen we je in dit artikel. Het is namelijk wel goed te weten waar je allemaal op moet letten en welke investering in jouw geval wel of juist niet interessant kunnen zijn. Kijken we bijvoorbeeld naar de huidige Bitcoin prijs ten opzichte van een tijd geleden, dan zien we dat deze al jaren in een stijgende lijn omhoog zit. Uiteraard met wat tegenslagen, maar wel hoger dan gemiddeld twee tot drie jaar geleden. Investeren is dus zeker iets om over na te denken en daar willen we je graag bij helpen.

Waarom zakelijk investeren?

Als je als ondernemer wilt groeien en je bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, dan is zakelijk investeren ontzettend belangrijk. Door je geld verstandig te beleggen in onder andere nieuwe technologieën, uitbreidingsmogelijkheden of het aantrekken van gekwalificeerd personeel, kun je jouw bedrijf laten floreren. Daarnaast biedt het investeren ook de mogelijkheid om passief inkomen te genereren. Als je bijvoorbeeld besluit om te investeren in vastgoed, kun je maandelijks huurinkomsten ontvangen zonder er veel tijd en moeite in te steken. Dit geeft je de vrijheid om jezelf met andere zaken bezig te houden en je focus te leggen op de groei van je bedrijf. Het is dus ook niet zo vreemd dat vrijwel alle succesvolle ondernemers ook flink investeren.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Investeren in je eigen bedrijf

Los van het feit dat het belangrijk is een potje voor later te hebben, is het ook zaak om te blijven investeren in je eigen bedrijf. Dit kan zijn in bijvoorbeeld bepaalde apparatuur, maar ook in goed personeel om verder te kunnen groeien. Het is wel belangrijk dat je zorgvuldig kijkt waar de kansen liggen, zodat je wel in het juiste investeert. Vooral wanneer je net begint, kan een misser een fatale afloop hebben en er zelfs voor zorgen dat je failliet gaat. Twijfel je of een bepaalde investering wel of niet verstandig is, is het altijd raadzaam om hier eens over te sparren met een financieel adviseur.

Investeren in aandelen en vastgoed

Wanneer je bedrijf dusdanig groeit, dat je eigenlijk voldoende geld hebt om dit te kunnen blijven bekostigen, is het aan te raden ook eens te kijken naar aandelen en zelfs vastgoed. Het voordeel van aandelen is, dat het gemiddelde rendement vele malen hoger ligt dan wanneer je het op de bank laat staan. Wel zijn er ook risico’s, maar dat is volledig afhankelijk van waar je in investeert, maar natuurlijk ook wat er in de wereld gebeurt. Naast aandelen is ook vastgoed een goede vorm van beleggen, helemaal wanneer je het ook gaat verhuren. Dit zorgt ervoor dat je met de huurinkomsten de financiering kan dekken en maandelijks nog wat geld overhoudt om te herinvesteren of andere dingen mee te doen.