Spring naar de content
bron: anp

Expats in de Algarve: een zegen en een vloek

Het leven in Portugal is door de komst van expats voor de gewone Portugees onbetaalbaar geworden. Maar zonder diezelfde expats zou de economie morsdood zijn, schrijft Arthur van Amerongen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Ik ben met Arie Pos op reis door het hoge noorden van Portugal in het kader van ons nieuwe boek Het Onbekende Portugal. We hebben ruim een jaar nagedacht over deze titel en vinden hem geniaal in zijn eenvoud. Zojuist hebben we de markt van Barcelos bezocht, een van de grootste in Europa, en tevens the best kept secret van Portugal. De legende van de beroemde galo komt hier vandaan en het lijkt ons origineel om die haan op het omslag van Het Onbekende Portugal te zetten. 

Ach, wat is onbekend? Olhão noem ik in al mijn columns en verhalen al ruim een decennium het best bewaarde geheim van de Algarve, met als gevolg dat de stad overstroomd wordt door Nederlanders, type driekwartsbroek, kortpittig paars kapsel, gifgroene Crocs, spataderen en couperose. Vaak zijn het camperaars, die het natuurreservaat voor mijn deur onderschijten om hun chemisch toilet te sparen. Keurig als ze zijn, laten ze altijd een hoopje wc-papier liggen naast hun drollen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap