Spring naar de content

Geen tijd? De eenvoudigste airfryer recepten

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Maar wil je toch een voedzame en bovenal lekkere maaltijd op tafel zetten? Geen probleem!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De airfryer is in dat geval je allerbeste vriend. Steeds meer mensen zwichten voor de kwaliteiten van dit handige apparaat. Niet alleen is het heel gemakkelijk om hier de lekkerste gerechten in te bereiden, maar het is ook nog eens relatief gezond. Als je denkt dat een airfryer enkel wordt gebruikt als alternatief voor de frituurpan, dan heb je het goed mis. Want wist je dat je deze ook heel eenvoudig als oven kunt gebruiken? Je kunt er de lekkerste ‘ovengerechten’ in maken en het is zelfs mogelijk om hier cake of brood in te bakken. 

Kortom: met dit veelzijdige apparaat kun je zeker uit de voeten. Helemaal wanneer je weinig tijd of zin hebt om in de keuken te staan. Hieronder volgen enkele leuke en makkelijke airfryer recepten om je op deze avonden uit de brand te helpen. 

Zalm uit de airfryer 

Ben je op zoek naar een gezond en bovenal gemakkelijk gerecht? Bereid dan eens zalm uit de airfryer. Zalm is niet alleen heel gemakkelijk te bereiden, maar ook nog eens heel goed voor je en heeft een korte bereidingstijd. Perfect wanneer je weinig tijd hebt dus. 

Gebruik een zalmmootje per persoon, voeg eventueel wat groentes zoals bimi en courgette toe, besprenkel ze met olie en leg ze op de grillplaat van de airfryer. Kruid de zalm met wat peper en zout en voeg eventueel een beetje kruidenboter toe. Vervolgens zet je de airfryer op 180 graden aan. Hoe lang de zalm nodig heeft om gaar te worden, is afhankelijk van de grootte. Gemiddeld duurt dit tussen de 6 en 8 minuten. Hoe dikker de zalm, hoe langer het duurt voordat hij gaar is. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Serveer de zalm met een frisse salade of wat rijst voor een heerlijke, snelle maaltijd. 

Zoete aardappel uit de airfryer 

Zoete aardappel is door de jaren heen steeds populairder geworden in Nederland. Het is een heerlijk alternatief voor mensen die niet zo fan zijn van de gewone aardappel. De zoete aardappel is heel veelzijdig. Je kunt deze in een stamppot verwerken, in blokjes snijden, poffen of vullen. Ook zoete aardappelfrieten zijn een absolute publieksfavoriet. 

Ben jij een fan van gepofte zoete aardappel? Dan weet je dat het in de oven vaak langere tijd duurt voordat ze gaar zijn. Met een airfryer kun je de bereidingstijd echter eenvoudig verlagen. In circa 30 minuten op 180 graden zijn ze gaar. Test de zoete aardappel door hierin te prikken. Als er weinig tot geen weerstand te voelen is, dan is de aardappel gaar. 

Gehaktballen uit de airfryer 

Is het nog nooit gelukt om de perfecte gehaktbal te maken? Vallen ze bij jou altijd uit elkaar? Zijn ze te droog of gewoon niet prettig qua structuur? Dan moet je deze toch echt eens proberen te maken in de airfryer. De airfryer zorgt voor een heerlijk krokant korstje, terwijl de binnenkant lekker smeuïg blijft. Bovendien zijn ze zo klaar en heb je er verder geen omkijken naar. Heerlijk om te serveren bij een stamppot of pasta.