Spring naar de content

Onze jihadisten: de doodstraf of een knuffel van Klaver en Jetten

Ik was twee weken in Nederland en dacht voortdurend: hoe in godsnaam moet ik mijn treurige moederland duiden aan Portugezen? Zelfs voor mij is er geen touw meer aan vast te knopen.

Een paar voorbeeldjes: gekkie dringt Rotterdams stadhuis binnen en wil burgemeester Aboutaleb aan reepjes snijden. Bewaking doet wat ze moet doen en maakt de mafkees onschadelijk.

De psychopaat kreeg deze week een schadevergoeding van bijna tien mille omdat de bewakers van het stadhuis een beetje hardhandig waren geweest.

Een Somalische gangsterrapper verkracht een meisje in een streekbus en hoeft, tot grote vreugde van Algemeen Dagblad-clown Chris Klomp, slechts een paar weekjes te schoffelen ‘omdat de arme knul al genoeg gestraft is door de media’.

Vooruit, hij moet ook nog even langs bij de psycholoog maar die zal hem na het foeigesprekje lekker knuffelen en vragen of we nog leuke nieuwe ‘rapjes over lekkere chikkies kunnen verwachten’.

De massale houtkap is met geen mogelijkheid uit te leggen aan Portugezen.

Nederland wordt in hoog tempo ontbost (een oekaze van Brussel en Natura2000) omdat biomassa voor schonere lucht zorgt en omdat zandverstuivingen veel meer bij het Nederlandse landschap passen dan die stomme bossen. De massale houtkap is met geen mogelijkheid uit te leggen aan Portugezen, die erg verknocht zijn aan hun prachtige natuur en toch al zo getraumatiseerd zijn door die eeuwige bosbranden.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

En deze dan! De Lidl noemt Kerstmis tegenwoordig winterfeest omdat Kerstmis en met name het zoete kindeke Jezus heel kwetsend zijn naar mohammedanen toe. Bij de Lidl in de Algarve zullen ze dat nooit doen. Daar heet Kerstmis gewoon nog Natal en ligt de Chinese kerstmeuk al maanden in de winkel, pontificaal naast de kassa.

Ik weet heus wel dat het een publiciteitsstunt was van de Lidl maar ik ben natuurlijk lekker mee gaan fucken want daar is Twitter voor.

Dus ik schreef: ok, we schaffen het kerstfeest, Sinterklaas en de paashaas af maar dan ook het Suikerfeest want dat is kwetsend voor moddervette kindjes en voor diabetici. En het Offerfeest kan ook bij het grof vuil want kwetsend naar miljoenen lammeren, schapen, kamelen, lama’s, yeti’s en veganisten toe.

Bottom line: er is geen Portugees die zijn cultuur, folklore en geschiedenis wil slopen of opofferen omdat moslims en een handjevol personen van kleur boos en gekwetst zijn.

‘Maar Arturinho, engeltje van me, zo’n griezelig ding trekt toch alleen maar potenrammers aan?’

Maar goed, wij in Portugal kennen het fenomeen Sylvana Simons dan ook niet.

Over dat Bij1-transgenderzebrapad in Almere, of was het nou voor de Meerpaal in Dronten, begin ik niet eens. Mijn homofiele kapper Rui zal hoogstens zeggen: maar Arturinho, engeltje van me, zo’n griezelig ding trekt toch alleen maar potenrammers aan?

En zojuist lees ik deze krankzinnige twiet van – je verwacht het niet – een D66’er.

Hij noemt ze nog net niet ‘onze jongens’.

Ik vind het nogal paternalistisch, belerend, betuttelend en kolonialistisch om tegen Irak en Syrië te zeggen: tfoe, dat moeten we met zijn allen toch niet willen, de doodstraf voor onze knullen. Zo gaan wij in Nederland niet met elkaar om.

Nou is de doodstraf een lastig thema waar ik mijn tere kunstenaarshandjes niet aan ga branden. Ik kan zo uit de losse pols een heel aardig lijstje opstellen van figuren (dead or alive) die de doodstraf verdienen of verdienden maar dat vind ik net zo kinderachtig als de top 2000 en als “columnisten” die brieven aan God schrijven en die zelfs publiceren. Apekool dus.

Onze moordzuchtige en bloeddorstige jihadisten zijn dol op shariarechtbanken.

Maar zelfs in mij schuilt een populist en die roept vanuit mijn volumineuze, gezellige onderbuik: Hang ‘m High. Boontje komt om zijn loontje. Een karmakoekje van eigen deeg. Wie met het zwaard leeft, zal door het zwaard sterven.

Onze moordzuchtige en bloeddorstige jihadisten (uitreizigers zal dat weekdier van D66 ze noemen) zijn dol op shariarechtbanken en moeten juist hartstikke heppiedepeppie zijn als ze hun Schepper eindelijk mogen ontmoeten. Denk aan processen tegen jihadisten en salafisten in Egypte en Indonesië die in hun kooien brulden van vreugde toen ze het doodsvonnis hoorden. En die haatbaard in Indonesië die achter de aanslagen op Bali zat, kwam handsfree klaar toen hij hoorde dat hij terug mocht naar de Hemelse Pottenbakker.

That’s the spirit! Be happy to meet your Creator! 

Excuse my English, maar ik tik dit preekje op Schiphol en de bewaker die zojuist mijn genitaliën betastte alsof ik een ordinaire Moldavische crackhoer bij de pisbak was, sprak amper Nederlands. Toen werd ik dus echt boos. Kijk als een of andere barista met een knotje in een Amsterdamse hipsterdump geen Nederlands praat zal het mij worst wezen. Maar een beveiliger op Schiphol die als Jip en Janneke brabbelt…

Ik hield mij in. Ooit bedankte ik een bewaker van de mohammedaanse persuasie op Schiphol met de historische woorden: dankzij jullie vlieg ik veilig.

Toen miste ik dus bijna mijn vlucht naar Rio de Janeiro omdat ik aan een of andere bobo moest uitleggen wat ik met “jullie” bedoelde. Nou, zei ik nog, in ieder geval niet de joden.

Ga maar eens uitrekenen wat die bengels de Nederlandse overheid gaan kosten qua deradicaliseringstraject.

Ik zie het probleem niet zo van de doodstraf voor onze oorlogsmisdadigers in Syrië en Irak.

‘s Lands wijs, ‘s lands eer, zou mijn moeder zaliger zeggen. Praktisch als ik ben, denk ik ook aan het kostenplaatje. Ga maar eens uitrekenen wat die bengels de Nederlandse overheid gaan kosten qua deradicaliseringstraject, nadat ze met de fanfare en met bloemenkransen van juffrouw Vreer van Bij1 zijn onthaald op Schiphol.

Het zal me niks verbazen als GroenLinksoïden en D66-achtigen destijds fel geprotesteerd hebben tegen de ophanging van Saddam Hoessein.

Ik vond die sobere executie wel wat hebben, met name omdat de beulen familieleden van Saddams slachtoffers waren.

Ik liet geen traan om het lynchen van Khadaffi en Ceaușescu en vond het schitterend dat die leipe Marcos met gevaar voor eigen leven uit de Filipijnen vluchtte.

Deze ongewervelde beroepsdeugers vinden het concept ‘wraak’ natuurlijk walgelijk.

Ik vermoed dat de GroenLinksoïden jankten en protestbrieven naar Golda Meïr schreven toen Adolf Eichmann de doodstraf kreeg in Jeruzalem en keurig werd opgehangen.

Deze ongewervelde beroepsdeugers vinden het concept ‘wraak’ natuurlijk walgelijk. Maar wraak is een soort mindfullness en een heerlijk gerecht mits koud geserveerd. Denk maar aan Joker, aan de diverse Death Wish-films van Charles Bronson, aan de Franse klassieker Le Vieux Fusil met Romy Schneider en Philippe Noiret en aan de talloze westerns die geheel zijn opgebouwd rond het Bijbelse ‘oog om oog, tand om tand’.

Maar D66 en GroenLinks en hun goeroe Rutger Bregman geloven heilig in de goedheid van de mens en vooral in die van de uitreizigers, de jihadsnollen en die lieve kleine Chuckies die ze op de wereld hebben gezet.

Nederland is het enige land ter wereld waar daders automatisch tot slachtoffers worden getransformeerd door de deugkerk. Misdaad loont in Nederland.