Spring naar de content
bron: anp

Roomblank GroenLinks Groningen viert liquidatie Zwarte Piet

Arthur van Amerongen zag dat een roomblanke fractie van GroenLinks in Groningen feestviert vanwege het lokale verbod op Zwarte Piet – en ergens biedt dat ook wel perspectief. “De quarantaine en de lockdown zijn pas over als GroenLinks en Bij1 weer over diversiteit beginnen te kakelen.”

Ik zag gisteren een foto van feestende en jubelende GroenLinksers in Groningen en dacht: ‘Corona ist nicht vorbei, bis die fette Dame singt’.

Die dikke dame is natuurlijk niet Isabelle Diks alias Bianca Castafiore, het flessentrekkende Kamerlid van GroenLinks dat met wel bijzonder stille trom uit Den Haag vertrok en door haar Parteigenossen in Grunn vervolgens met de rode loper werd ontvangen en als kers op de taart – yummie yummie, smikkel smikkel – een wethouderschap kreeg aangeboden. 

Dikkie Dik wilde ook nog loco-burgemeester worden, maar dat vonden ze zelfs in Groningen wat te gek worden. 

Haar portefeuille behelst onder meer verbinding sociaal domein, zorg & veiligheid, jeugd & jeugdhulp, volksgezondheid, inkomen & schulden en beschermd wonen & opvang, dus de burgers kunnen met een gerust hart gaan slapen, alhoewel de hoofdredactie van het Dagblad van het Noorden ernstige twijfels heeft over de Groningen door GroenLinks, uiteraard met hulp van D66, in de maag gesplitste frauduleuse. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

Nu moet ik even ‘Corona ist nicht vorbei, bis die fette Dame singt’ uitleggen voor de wat minder geschoolde lezer en daarna kom ik terug op de liquidatie van Zwarte Piet. 

Die uitdrukking verwijst naar moddervette sopranen. Denk aan Brünnhilde in Richard Wagners operacyclus Der Ring des Nibelungen en in het bijzonder het laatste gedeelte, Götterdämmerung, dat u alleen kent vanwege dat deuntje uit de soundtrack van Apocalypse Now

De dikke dame in kwestie is dus Valkyrie Brünnhilde, die traditioneel wordt gepresenteerd als een dame met een ‘enorme bos hout voor de deur’. Haar afscheidsscène duurt bijna twintig minuten en leidt rechtstreeks naar het einde van Der Ring des Nibelungen, het magnum opus van Richard Wagner. De ring van de neveling is overigens gebaseerd op het Middelhoogduitse Nibelungenlied en de Oudnoorse Völsunga-saga. Götterdämmerung gaat over het einde van de wereld (of in ieder geval de wereld van de Noorse goden zoals zij die toen kenden) en het einde is pas in zicht als de dikke dame begint te zingen. 

Johan Cruijff kende zijn klassieken en parafraseerde Wagner toen hij zei: “Een wedstrijd is niet afgelopen zolang er nog gespeeld wordt”. 

Ook de legendarische sportverslaggever Herman Kuiphof verwees naar Wagner toen hij na de finale Nederland-Duitsland in 1974 vertwijfeld riep: “Van moffen heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn”.

Ik ga nu ook even freewheelend parafraseren en tik: de quarantaine en de lockdown zijn pas over als GroenLinks en Bij1 weer over diversiteit beginnen te kakelen. 

De quarantaine en de lockdown zijn pas over als GroenLinks en Bij1 weer over diversiteit beginnen te kakelen

Volgens betrouwbare bronnen (kuch) komt er een tweede en nog veel dodelijkere tweede coronagolf, hetgeen zou betekenen dat we nog heel lang gevrijwaard blijven van gendergeneuzel, inclusiviteit en andere linkse hobbies. Het geld daarvoor is opperdepop, waardoor deze aan het subsidie-infuus liggende staatsruiveniers langzaam uitsterven en de politiek zich weer met grotemensenkwesties gaat bezighouden. 

Ik – die ook wel de Profeet van Molenbeek wordt genoemd – zat er helaas zoals gewoonlijk faliekant naast en de wens bleek wederom de vader de gedachte. 

Mijn goede vriend Jerry Afriyie begon in januari van dit jaar alweer over Zwarte Piet te mekkeren, bleef muisstil tijdens de lockdown en jubelde gisteren over het Zwarte Piet-verbod in Groningen.

Dat vind ik allemaal prima hoor, het is zijn verdienmodel en in het echt is het een beste kerel waar je prima een pint mee kunt drinken, en zelfs wel acht. Maar toen kwam het!

Ik had nog nooit van Jeffry van Hoorn gehoord, moet ik eerlijk bekennen. Het is de factotum van GroenLinks Groningen en ik ben jaloers op zijn kuif.

Ooit, heel vroeger, was ik ook zo knap en aanstootgevend. Ook ik gebruikte toen drugs, maar niet van die chemische rommel zoals XTC, flakka, viagra en meth. Gewoon old school heroïne en cocaïne en speed, en als je dat mengt heb je een ouderwetse speedball. Lekker hoor! 

Bon, die Jerry zit me daar toch een partij te stuiteren.

Misschien had hij die drugs wel gekregen van de voormalige GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens en als dat niet zo is moet Jeffry effe het nummer van zijn dealer naar me appen, (Mag ook via Grindr, poes.)

Ik heb me altijd laten vertellen dat de gelukkigste dag van je leven je trouwdag is (in mijn geval mijn sterfdag), maar deze knul gaat helemaal uit zijn dak omdat Pietje niet meer naar Grunn mag komen. Ik snap het wel want de verkiezingsleus van Jeffry was: Diversiteit moet je vieren! Echter: ik ging eens even kijken naar groepsfoto’s van GroenLinks Groningen en ik schrok me een hoedje! Alleen maar blankies en geen één nie-blankie! Ja, helemaal rechts staat een meneer die op Pablo Escobar lijkt, of op een collega van Pablito, maar die was misschien ‘toevallig’ even langs gekomen na een belletje van Jeffry.

Ik had natuurlijk al eens over dat merkwaardige fenomeen geschreven, dat holle gekakel en gepredik over diversiteit.

Waar hebben wij dit aan te danken? Mogen we eindelijk weer naar de kapper en binnenkort weer naar de kroeg en op bordeel, en meteen begint dat gedoe over Zwarte Piet weer. Ik word er gewoon verdrietig van. Maar ik heb één gelukkie: ik woon niet in Groningen, waar Zwarte Piet is ingeruild voor een flessentrekkende Bianca Castafiore.

Word lid van HP/De Tijd