Spring naar de content

Kenneth Vermeer: toch geen nieuwe Menzo?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

Maar hij straalt ook onzekerheid en nervositeit uit, killing voor een keeper. Zo blunderde hij dit seizoen tegen FC Utrecht en er waren meer momenten dat Vermeer niet vrijuit ging. Van een keeper bij een topclub wordt degelijkheid verwacht, geen ups en downs

Concurrentie van Cillessen
Ajax kocht dan ook de talentvolle Jasper Cillessen voor dik drie miljoen euro en gaf hem een contract voor vijf jaar. Dat doe je doorgaans niet als je een reservekeeper zoekt en ook Cillessen gaf aan de strijd met Vermeer aan te gaan. Ajax gaf in eerste instantie aan in Cillessen de keeper voor de toekomst te zien. Echter, het leeftijdsverschil tussen hem en Vermeer is slechts 3 jaar. En keepers pieken pas op latere leeftijd; Van der Sar keepte bijvoorbeeld tot zijn veertigste. Dat zou betekenen dat Cillessen in pakweg 2026 aan de beurt is als Vermeer eerste keeper blijft. Het wachten was dus eigenlijk op het moment dat Vermeer een Menzo-moment zou tegenkomen en zou worden vervangen door Cillessen om nooit meer terug te keren in Ajax-1. 

Maar ondanks het wisselvallige seizoen van Vermeer is hij nog steeds de vaste man onder de lat bij Ajax. Sterker, Ajax heeft hem een nieuw contract aangeboden. Gaat Vermeer het dan toch waarmaken?

 

Onderwerpen