Vind de geboortegrond van uw Italiaanse wijn in deze infographic

Prosecco, Pinot Grigio, Sangiovese, Barolo, Barbera; voor een goede wijn moet men in Italië zijn. 377 inheemse druivensoorten leggen de weg af van de Italiaanse aarde, via het houten vat naar de glazen fles. Zou u iedere zaterdag een nieuwe wijnsoort ontkurken, dan bent u ruim zeven jaar zoet.

De twintig Italiaanse regioni specialiseren zich, door klimatologische heterogeniteit, ieder in een aantal wijnen. Het eiland Sicilië staat bekend om de Nero d’Avola, het Noord-Italiaanse Emilia Romagna om schuimwijn Lambrusco. De samenstellers van de wijnencyclopedie Wine Folly: The Essential Guide to Wine maakten een alcoholische infographic, gebaseerd op de wijngaardoogst in 2010. 51 wijnen haalden het overzicht.

Aan wie wil weten of de wijn in kwestie een zwarte afdronk dient te hebben, rond van smaak is of juist fruitig, valt de website (Engelstalige) Wine Folly aan te raden.

De kaart vergroot u uit door op de infographic te klikken.

italië-wijn_hp
Bron: Wine Folly