Spring naar de content
bron: pexels

Ga liever borden wassen in New York

Terwijl je er in vier jaar een studie doorheen moet jassen en met een bijbaantje je beurs moet aanvullen, wordt ook nog eens van je verwacht dat je met werk- en levenservaring op de overvolle arbeidsmarkt verschijnt. Hoe zorg je voor een imposant curriculum vitae?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sheila Kamerman

Het curriculum vitae van Monique Elbers (26) past niet op een A4 tje' Nog voor ze haar studie bestuur en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen begon was ze actief binnen een fotografievereniging voor studenten. In haar eerste studie jaar was ze al vice-voorzitter van een overkoepelende culturele organisatie in Nijmegen, waarna ze secretaris werd van de studievereniging van haar eigen faculteit. 

"Ik was geen CV-builder," zegt Monique. "Ik vond het gewoon ontiegelijk leuk en ik kan goed organiseren. Door dat soort functies rol je van het een in het ander." Zo zat ze als studentenvertegenwoordiger in de bestuurscommissie van het Studium Generale en discussieerde ze daar met hoogleraren over mogelijk interessante lezingen. Daarna werd ze voorzitter van een computervereniging, waaraan studenten de lay-out van allerlei blaadjes konden uitbesteden. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap