Spring naar de content
bron: anp

Deze bitch bijt!

Voor de fans is zij het vrolijke soapschatje. Maar van binnen woelt het. Zingen in plattelandsdiscotheken, handtekeningen uitdelen en altijd de clown spelen: 'Fuck it.' De twee gezichten van Georgina Verbaan (21).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lotte Boot

Kabouter Plop is zo te horen bijzonder populair bij de bezoekers van dancing In de Kikvorsch. Achter, in een kille gang, te midden van opgestapelde kratten en een volgekalkte koelkast (Venga Boys were here!) hijst Georgina Verbaan zich snel in een ander topje en probeert ze haar onwillige haren in model te krijgen. Nieuwsgierig barpersoneel loopt in en uit, want allemaal willen ze met eigen ogen zien hoe ze nou in het echt is, die Georgina de plaatselijke jeugd — massaal met bussen van Froggy Tours naar hier verscheept — verdringt zich alvast voor het podium. Georgina kreunt: "Blegh. Ik heb weer zo géén zin, vréselijk vind ik dit." Ze slaat een wodka-red bull achterover ("Anders durf ik niet") en volgt dan haar twee dansers naar het podium. Op de stampende beat van het toptien-hitje Ritmo begroet ze de enigszins afwachtende jongeren met een stralende lach. "Hallóóó Altforst! Doen jullie mee?!"

Zojuist lag ze nog opgerold op de achterbank van het busje-met-geblindeerde-ruiten dat haar naar dit soort gehuchten vervoert. Doodop na slechts drie uur slaap en met geschaafde ellebogen als gevolg van een dag lang teamcoach spelen op een door Kindernet georganiseerde survival ("We zijn tweede geworden. Cool hè? Ik had nog nooit in m'n leven iets gewonnen"). Ze is een beetje cha­grijnig. Omdat ze niet haar favoriete dansers mee heeft, maar twee met wie geen lol te beleven valt. Maar ook omdat ze weet dat ze zich zo meteen weer 'als een aapje' zal voelen dat 'zichzelf eerst voor lul zet op het podium om vervolgens nog een halfuur te moe­ten hoereren'. Met dat laatste bedoelt ze de handtekeningensessie achter de bar, een ritueel dat zich blijft herhalen omdat discothe­ken haar nu eenmaal niet voor slechts een liedje willen contracte­ren. Eigenlijk kan ze dat hele Ritmo niet meer hóren. Waarom ze dit dan toch blijft doen? Ja, nou ja, omdat die single eigenlijk een uit de hand gelopen grap is. Het maken van de clip, dát was leuk.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap