Spring naar de content

Socialistisch hoerenlopen

Het was de Theemsweg die Oudkerk uiteindelijk de das omdeed. Gezonde Hollandse hoeren bezoeken, dat kon er nog net mee door.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bart Croughs

Maar gebruikmaken van de diensten van junkies, illegalen en slachtoffers van vrouwenhandel – dat ging te ver. Oudkerk maakte misbruik van de allerzwaksten, en dat mag een socialist, die juist hoort op te komen voor de zwakken in de samenleving, niet te doen, aldus luidde de aanklacht. Zelfs Oudkerk stemde in met deze analyse; hij verdedigde zich slechts door te betogen dat er op de Theemsweg niet alleen trieste gevallen maar ook veel gezonde Hollandse hoeren rondliepen.

Dat het afkeurenswaardig wordt gevonden om gebruik te maken van slachtoffers van vrouwenhandel, die onder dwang werken en niets terugzien van hun verdiensten, valt te begrijpen. Maar wat er precies mis is met het afnemen van de diensten van illegalen en drugsgebruikers bleef onduidelijk. Dit type prostituee heeft het geld heel wat harder nodig dan de gezonde Hollandse hoer uit huize Mona. Als die laatste een dag geen klanten heeft omdat de plaatselijke hoerenlopende politicus bekeerd is door zedenprekers van feministische of christelijke huize, is dat niet zo’n ramp. Maar wanneer de junk of de illegaal die kleumend op de Theemsweg haar kostje bij elkaar probeert te scharrelen een dag zonder inkomsten zit, is dat heel wat anders. Juist de allerzwaksten – illegalen, drugsgebruikers – hebben het geld het hardst nodig en worden het zwaarst getroffen door een boycot van hun diensten. Vooral jegens heroïnehoertjes hebben hoerenlopende politici als Oudkerk een speciale verantwoordelijkheid. De hoge prijzen van drugs, die een aantal drugsgebruiksters de prostitutie in drijven, zijn een rechtstreeks gevolg van het verbod op drugs – een verbod waar de socialisten medeverantwoordelijk voor zijn. Kortom, als Oudkerk inderdaad gebruik heeft gemaakt van de diensten van een junk of illegaal, dan heeft hij daarmee aangetoond zijn voorbeeldfunctie als socialist, begaan met de zwakkeren in de samenleving, serieus te nemen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen